ČEKA POTEZ HDZ-A

Glasnović: Nisam obećao predvoditi neovisnu listu u dijaspori

10.08.2016 u 11:00

Bionic
Reading

Željko Glasnović ipak, barem zasad, neće predvoditi neovisnu listu u 11. izbornoj jedinici. Takvu informaciju jučer je objavio HSP BiH, no Glasnović je za tportal to demantirao

'Nikakve izjave nisam davao niti imam glasnogovornika. Ja sam došao onamo (op. a., na skup u Ljubuški) kao gost i pozvan sam bio, ali po pitanju mog političkog djelovanja izjave nisam davao niti sam obećao predvoditi listu', kazao je Glasnović za tportal.

Naime, prije nekoliko dana u Ljubuškom je održan skup okupljanja i objedinjavanja hrvatskih stranaka desne orijentacije u Bosni i Hercegovini. Da je nazočio tom skupu, Glasnović je potvrdio i na svom Facebook-profilu te je u izjavi za tportal kazao da podržava okupljanje stranaka pravaške orijentacije.

'To je bila prilika za razgovor o ujedinjenom političkom djelovanju stranaka hrvatske desnice koje djeluju na prostoru BiH (HKDU - HRAST, HDZ 1990., HP blok BiH, HSP BiH...). Bilo je prisutno više osoba iz javne, političke i braniteljske populacije. Primarni interes svake politike u RH mora biti položaj Hrvata u BiH, braniteljska populacija kao i jedinstvo hrvatskog bića u Hrvatskoj, BiH i izvandomovinskoj Hrvatskoj. Pozdravljam ovo ujedinjavanje s uvjerenjem da je ono znak sazrijevanja i korak naprijed na putu formiranja snažne, čestite i moderne hrvatske desnice koja će naći odgovor na sve izazove i nedaće našega naroda. Pasivnost i malodušnost naši su najveći neprijatelji. Ako čovjek dobrovoljno postaje ovca, uvijek će se naći vuk koji će ga pojesti. Dolazi kritično vrijeme. Pripremite se za boj!', napisao je, među ostalim, Glasnović na svom Facebooku.

Podsjetimo, Glasnović je na prošlim izborima kao 8. na listi Domoljubne koalicije u dijaspori dobio najviše preferencijalnih glasova te tako ušao u Sabor.

Hoće li i s kim na izbore, Glasnović će, kazao je za Slobodnu Dalmaciju, odlučiti do četvrtka.

'Još uvijek je sve otvoreno i neizvjesno. Formalno sam u HDZ-u, poštujem hijerarhiju stranke i vidjet ćemo što će biti. Liste još nisu zaključene', rekao je Glasnović za Slobodnu Dalmaciju.