TELEFONSKA SJEDNICA

Evo koliko je Vlada srezala novca strankama pred izbore

04.08.2016 u 14:11

Bionic
Reading

Vlada Republike Hrvatske na današnjoj je telefonskoj sjednici donijela Odluku o visini naknade troškova izborne promidžbe za izbor zastupnika u Hrvatski sabor kojom se naknada smanjuje sa 180.000 na 135.000 kuna

Pravo na naknadu troškova izborne promidžbe u iznosu od 135.000 kuna stranke, nezavisne liste i kandidati imaju po svakom osvojenom zastupničkom mjestu. One, pak, stranke, liste i kandidati koji su dobili više od pet posto važećih glasova birača izborne jedinice, a nisu osvojili zastupničko mjesto, imaju pravo na naknadu od 22.500 kuna.

Kandidati za zastupnike pripadnika nacionalnih manjina zastupljenih u stanovništvu Republike Hrvatske s manje od 1,5% stanovnika, koji na izborima nisu postali zastupnici u Hrvatskome saboru, a dobili su više od 15% važećih glasova birača izborne jedinice, imaju pravo na naknadu u visini od 15% iznosa naknade koja pripada zastupniku, stoji u priopćenju koje je Vlada poslala nakon telefonske sjednice.

Smanjenje naknade za 25 posto prijedlog je HDZ-a čime se stranka jučer i pohvalila poslavši priopćenje za medije iz kojega se i doznalo da će danas biti održana telefonska sjednica Vlade, unatoč dvotjednom godišnjem odmoru.