MUKE PO MANDATARU

Orešković ostaje u Sheratonu, u Panorami je izbjegavao novinare

15.01.2016 u 20:12

Bionic
Reading

Nakon što je dva dana proveo na međunarodnoj konferenciji u Kitzbühelu mandatar Tihomir Orešković nastavlja pregovore s kandidatima za ministre. Na kojem mjestu će se održavati razgovori, zasad nitko ne želi otkriti, pa nije poznato hoće li to ovaj put biti u hotelu Sheraton ili hotelu Panorama ili pak na nekom trećem mjestu

Mediji su pisali da Orešković svoj privremeni ured ima u hotelu Sheraton, no on je u ponedjeljak razgovore s potencijalnim ministrima održao u hotelu Panorama. Iako je to protumačeno tako da je svoj privremeni ured prebacio u taj hotel, doznajemo da to nije slučaj.

Orešković je, objašnjavaju u HDZ-u za tportal, samo održao nekoliko sastanka u hotelu Panorama, jednako kao što ih je ranije održao u hotelu Sheraton.

Ovaj put se odlučio za hotel Panorama, doznajemo, kako bi izbjegao velik broj novinara koji su gotovo svakodnevno bili pred Sheratonom.

Račune za iznajmljivanje dvorane u kojoj Orešković održava sastanke, kako je tportal već pisao, plaća HDZ, kao što ih je svojedobno plaćao i Kolindi Grabar Kitarović. Ona je pak nakon nekog vremena u razdoblju do inauguracije dobila na korištenje državnu imovinu, odnosno preselila se u Vilu Weiss u sklopu predsjedničkog ureda na Pantovčaku.

Što se pak tiče Oreškovića i eventualnog korištenja državne imovine za sastanke, on takav zahtjev Vladi nije uputio. U Vladi za tportal kažu da Orešković nikada nije tražio da mu sedržavna imovina kao mandataru da na privremeno korištenje, pa se o tome nije ni razgovaralo.

Sličan odgovor dobili smo i u Državnom uredu zaupravljanje državnom imovinom. 'Do sada DUUDI nije zaprimio službeniupit mandatara Tihomira Oreškovića, niti je službeno ponudioprostor', odgovorili su tportalu u DUUDI-ja.