MRAK TARITAŠ

'Orešković me nije zvao, ali ja sam uvijek za razgovor'

31.12.2015 u 13:51

Bionic
Reading

'Nije me nitko zvao, niti imam dogovoren sastanak s mandatarom za sastav Vlade Tihomirom Oreškovićem', kazala je Anka Mrak Taritaš, tehnička ministrica graditeljstva i prostornog uređenja nakon što se u medijima pojavila spekulacija da će nakon obavljenih razgovora s njezinim stranačkim kolegom, ministrom Ivanom Vrdoljakom, na red doći i ona

Orešković se, podsjetimo, u srijedu poslijepodne u hotelu Sheraton susreo s Vrdoljakom, s kojim je razgovarao o energetici i projektima poput Plomina C i LNG-a te o vađenju nafte iz Jadrana. Nakon sastanka odmah se pojavila informacija da nije isključeno to da će Vrdoljak dobiti ponudu za ostanak u Vladi i da isto čeka Mrak Taritaš.

'Moram priznati da sam zatečena tim informacijama. Čitavo jutro mi pristižu poruke i svi me pitaju što se događa. Međutim, sa mnom nitko nije kontaktirao, a naravno da ću se odazvati jer uvijek treba razgovarati. Moja želja je prvenstveno da onaj tko preuzme moj sektor nastavi tamo gdje sam stala jer smo napravili dobar posao', kazala je za tportal Mrak Taritaš, a uhvatili smo je u ispijanju kave na Malom Lošinju.

Upitana bi li prihvatila to - da joj Orešković ponudi - da ostane ministrica, kazala je da bi, ukoliko bi istog časa morala dati odgovor, on glasio - ne.

'Tu je puno upitnika i puno toga 'ako'. Uvijek sam za razgovor, ali prvo treba vidjeti što bi to značilo za moju stranku, za koaliciju u kojoj smo bili. Uostalom, ni ne zna se kakva će Vlada biti, tko će sve biti u njoj, tko će vući konce, koliku će slobodu Orešković imati u kreiranju politike. Ovo je neobična situacija jer imamo mandatara koji je došao iz inozemstva i o njemu ne znamo puno', zaključila je Mrak Taritaš.

408127 ,410455,410274 ,409370