KARAMARKO BRANI RAŠKOVIĆA

'Njegova ratna prošlost u domeni je obavještajnog sustava i nacionalne sigurnosti'

Bionic
Reading

Tko je potpisao ratni put Mirka Raškovića, u ovom slučaju nije presudno, jer potpisao je onaj tko je po svojoj nadležnosti to trebao i morao potpisati, kazao je Karamarko za Večernji list

'Sve vezano za Raškovićevu ratnu prošlost u domeni je obavještajnog sustava, ali i nacionalne sigurnosti, a ponajviše sigurnosti samog Raškovića. To su teme o kojima ja kao bivši šef tajne službe u javnosti ne mogu otvoreno govoriti. Rašković je sada, zbog otkrivanja detalja iz Domovinskog rata, izložen pogibelji. I to čovjek koji je u Domovinskom ratu radio za Hrvatsku! Za razliku od Milanovića koji se skrivao po briselskim hodnicima', reagirao je danas bivši ravnatelj SOA-e, ministar unutarnjih poslova te aktualni predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Tko je potpisao Raškovićev ratni put, nastavio je Karamarko, u ovom slučaju nije presudno, jer potpisao je onaj tko je po svojoj nadležnosti to trebao i morao potpisati. 'Presudno je to je li netko u tom trenutku radio za Hrvatsku ili protiv nje', rekao je Tomislav Karamarko za Večernji list

Pozvao je državni vrh, a posebno vrh obavještajne zajednice da zaštite bivše pripadnike obavještajnog sustava, reagirajući na objavu dokumenata u Telegramu o tome kako je Mirko Rašković, donedavno novoizabrani zastupnik SDSS-a u Saboru, tijekom okupacije Hrvatske surađivao s hrvatskim obavještajnim službama. Objavljeni dokument također pokazuje kako Karamarko nije rekao istinu kada je prije nekoliko dana negirao da je Raškoviću dao potpis za ratni put.

Priopćenje HDZ-a: 'Očito je da nekomu smetaju svi koji su u ratu radili za Hrvatsku'

Iz HDZ-a su poručili da je taj dokument potpisala osoba koja je to prema nadležnosti tada trebala potpisati. Rašković je imao status branitelja i invalida te čin bojnika obavještajne službe SZUP-a, prenosi HTV. Problem je, smatraju u HDZ-u, što se u ovom slučaju obavještajna djelatnost, hrabrost i lojalnost jednog čovjeka prema Hrvatskoj, Raškovića, jeftino koristi u dnevnopolitičke svrhe.  Od medija očekuju da dobro provjere činjenice i ne donose zaključke na temelju zlonamjernih konstrukcija. Iz HDZ-a također pitaju zašto je i kako jedan takav dokument izašao u javnost.

'Očito je da nekomu smetaju svi koji su u Domovinskom ratu branili Hrvatsku i radili za Hrvatsku. Njih treba denuncirati, a tadašnje čuvare briselskih hodnika i autore plana Z4 promivirati kao temeljne vrijednosti današnje Hrvatske', poručili su iz HDZ-a.