KARAMARKO O SLAGANJU VLADE

'Mi nikome ne krademo mandate i to nam nije potrebno'

01.12.2015 u 19:37

Bionic
Reading

Karamarko je u razgovoru za HRT izbjegao odgovoriti je li spreman odustati od mjesta mandatara. 'O mjestima ćemo tek razgovarati', kazao je Karamarko. 'Preuranjeno je o tome još uvijek razgovarati s obzirom da sutra imamo nastavak razgovora s Mostom', kazao je Karamarko u razgovoru za HRT, dodavši da će, koliko je razumio poruku Bože Petrova, sutra biti govora o političkoj dimenziji njihove moguće suradnje

Karamarko smatra da oni kao relativni pobjednici imaju pravo aplicirati na neka mjesta pa je tako on nominiran za mjesto mandatara, a akademik Željko Reiner za predsjednika Sabora. Na upit je li spreman biti potpredsjednik vlade za domovinsku sigurnost, Karamarko je ponovio da će sutra razgovarati, ali da tako nešto nije čuo. Izbjegao je odgovoriti i je li spreman prihvatiti kandidata Mosta za predsjednika Sabora ako Željko Reiner ne dobije dovoljnu potporu.

Predsjednik HDZ-a vjeruje da ih reforme mogu povezati s Mostom jer ih i oni snažno zagovaraju.

Na upit da komentira izjavu glasnogovornika Mosta da su, ako su Karamarko i Reiner neprihvatljivi SDP-u, neprihvatljivi i njima, čime je poručio da oni i dalje žele zajedničku reformsku vladu u koju bi ušli Most, SDP i HDZ, Karamarko je odgovorio: 'Želio bih vjerovati da to nije potpora nereformskoj vladi koja je u posljednje četiri godine manifestirala neuspjeh što je rezultirao iseljenjem preko 100 tisuća hrvatskih ljudi i gašenjem 100 tisuća radnih mjesta i 100 milijardi kuna novog zaduženja. Nadam se da to nije potpora njima.'

Karamarko svoj optimizam da će s Mostom stvoriti novu Vladu temelji na tome što su oni u opoziciji i bore se protiv loših poteza ove Vlade i imaju bolja rješenja. 'Ako su gospoda iz Mosta dobili mandate da mijenjaju situaciju i nazivaju se reformistima, a to smo i mi, onda ne vidim razlog i način na koji bismo sjedili za istim stolom s onima koji nisu reformisti', poručio je Karamarko.

Odbio je spekulaciju da su se s Petrovom već dogovorili iza kulisa.

'Svaki naš kontakt se svodi na ove pregovore i transparentnu razmjenu mišljenja', kazao je Karamarko.

Tvrdi i da se ni s Bandićem nisu dogovorili oko potpore koju bi njegova dva zastupnika u Saboru mogla dati Domoljubnoj koaliciji u zamjenu da HDZ digne ruke za proračun zagrebačkom gradonačelniku u Skupštini Grada Zagreba. Također je kazao da nisu ukrali mandat SDSS-u.

'Mi nikome ne krademo mandate i to nam nije potrebno. Mirko Rašković je principijelan čovjek koji ne dopušta da netko drugi misli za njega', kazao je Karamarko.