RASKOL MEĐU MANJINCIMA

Pupovac o Raškoviću: Njegov mandat pripada nama

01.12.2015 u 07:54

Bionic
Reading

Zastupnik Mirko Rašković jučer je napustio SDSS. On se ranije požalio predsjednici na pritiske i nije dao potporu nikome, no njegovi bivši stranački kolege ne mire se s gubitkom glasa u Saboru. Vodstvo SDSS-a smatra da saborski mandat Mirka Raškovića pripada SDSS-u

Vrh SDSS-a optužuje HDZ za pritisak zbog čega je Rašković povukao potpis za lijevu koaliciju. HDZ tvrdi da su pritisak vršili oni. Milorad Pupovac poručuje da postoje ozbiljne indicije da je riječ o organiziranoj pljački SDSS-ovog mandata i da bi to institucije trebale istražiti.

SDSS je u ponedjeljak na sjednici Izvršnog odbora šibensko-kninske županijske organizacije na mjesto dosadašnjeg predsjednika Mirka Raškovića za vršiteljicu dužnosti odabrao Anju Šimpragu,  te je odlučeno da će se u sljedećim danima 'održati sastanci gradskih i općinskih organizacija radi provođenja mjera očuvanja jedinstva stranke nakon što je Rašković, samo nekoliko sati ranije, istupio iz stranke', rekao je Pupovac, a prenosi HTV .

Uz tvrdnju da 'vodstvo stranke ima indicije da se radi o pokušaju otimanja mandata u Hrvatskom saboru, sada kada je svaki mandat važan', potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac rekao je u izjavi  da je o tome u četvrtak na Pantovčaku obavijestio predsjednicu Republike ali da su 'ostali nezaštićeni'.

'Ako se potvrde indicije o pokušaju otimanja mandata, morat ćemo tražiti zaštitu institucija države, jer su takve stvari nedopustive', poručio je Pupovac.

'Kada se već to dogodilo s njim, mi nećemo dopustiti da se to dogodi s mandatom. Ako misli da ima osnova da nekoga prijavi, neka prijavi. Mi svoj mandat zbog svega što radimo, zbog političkih okolnosti u kojima se to dogodilo, zbog naših birača, moramo zaštititi. Nadležne državne institucije nam u tome moraju pomoći. U protivnom, svaka upotreba tog mandata u formiranju parlamentarne većine, smatrat će se ilegalnom', zaključuje Milorad Pupovac.