'TKO JE PISAO TEKST?'

Ćorić objasnio: Ovako je SDP muljao s odgovorima Mostu

30.11.2015 u 14:31

Bionic
Reading

Na press konferenciji u središnjici HDZ-a optužili su SDP da je mijenjao svoje odgovore koje je postavio na web stranicu, i da su originalni odgovori dokazivali da su im odgovore pisali činovnici u ministarstvima. Domoljubna koalicija poslala je svoje odgovore Mostu nezavisnih lista, a na pripremi i pisanju odgovora radilo je stotinjak ljudi, rekli su za tportal u HDZ-u.

Naime, HDZ-ov Tomislav Ćorić ustvrdio je u prvotnoj verziji odgvora koji su jučer postavljeni na web stranicu SDP-a, na stranici 30 programa pisalo 'Načelno se kao Ministarstvo financija, Porezna uprava slažemo s mogučnošću...', dok je danas taj dio izmijenjen te se Ministarstvo financija ne spominje.

'Tko se slaže, Ministarstvo financija i porezna uprava? Tko je pisao taj tekst?', upitao je Ćorić.

O SDP-ovim odgovorima progovorila je i HDZ-ova Ivana Maletić. 'I ovaj dokument ne bi znali provesti. To nije odraz programa nego prepisivanja iz zakona i pobrojavanja onoga čime se bave. To je radila administracija za njih, a oni to nisu sposobni bili provesti', rekla je Maletić.

'Na našim odgovorima je radio niz stručnjaka. Puno područja je odrađeno u komunikaciji s Mostom na teme koje su izuzetno bitne, od poduzetništva koje je nama u prvom planu. Važno je stvoriti kvalitetno poslovno okruženje, za što je nužna reforma pravosuđa s čim se u potpunosti slažemo. Drago nam je što su u fokusu Mosta teme energetike i poljoprivrede', rekla je Maletić.

Novinari su je upitali i kako je HDZ odgovorio na pitanja Mosta o smanjenju županija. 'Ono što želimo je povećanje efikanosti i kad su županije u pitanju broj ne bi trebalo smanjivati, ali treba tražiti poboljšanja efikanosti', rekla je Maletić.

'Odgovore Domoljubne koalicije su pripremali stručnjaci, vanstranački ljudi i članovi HDZ-ovih odbora. Među onima koji su pisali odgovore su i voditelji pojedinih pregovaračkih timova - Ivana Maletić, Tomislav Ćorić, Damir Jelić, Oleg Butković, Krunoslav Zmaić, Darko Horvat, Mario Šiljeg, Dražen Bošnjaković, Nikolina Babić i drugi. Svaki od tih timova imao je 10-tak članova, tako da je na odgovorima radilo stotinjak ljudi', kazali su za tportal iz HDZ-a, iz kojeg još čekamo cjeloviti popis.

Sam dokument ima 150 stranica i HDZ će ga već danas objaviti na svojim stranicama.