'ZNAM TKO ĆE VODITI SABOR'

Pitali smo Petrinu je li se dogovorio sa SDP-om, evo što je rekao

30.11.2015 u 11:57

Bionic
Reading

Zastupnik Mosta nezavisnih lista Stipe Petrina tvrdi da već zna tko će biti izabran za predsjednika Hrvatskog sabora, pa i konkretno ime te osobe iz Mosta, no nije želio otkriti o kome se radi. U izjavi danoj za tportal žestoko je napao Božu Petrova i dao do znanja da je najbolje rješenje sve očitije parlamentarne blokade - raspisivanje novih izbora

'Sad vidimo koliko traju one ovjerene izjave da Most ni prije ni poslije izbora neće koalirati ni s jednima ni drugima, vidimo koliko traju vjerodostojnost i poštenje. Potpisao je, pa neka se toga i drži', kaže ljutiti Petrina. Posebno ga je iživciralo oduzimanje prava glasa na Mostovim internim sastancima nakon što je istupio u javnosti oko susreta predsjednice Kolinde Grabar Kitarović nasamo s Božom Petrovom.

'Istinu za volju, na našim sastancima dosad se nikad nije konkretno raspravljalo je li se netko dogovorio s HDZ-om ili SDP-om. S obzirom na to da mi je Petrov kao veliki demokrat uskratio pravo glasa, vjerujem da to neću ni znati sve do trenutka glasanja u Saboru', kaže primoštenski načelnik za tportal.

On je u više navrata u javnosti izjavio da 'ni mrtav ne namjerava podržati HDZ' što su neki protumačili kao da je skloniji koaliciji s SDP-om, no Stipe Petrina uvjerava da to nije istina.

'Vjerujem da neću podržati nikoga jer ovo nije ono za što smo se zalagali. Ako ćemo biti pošteni, novi izbori prihvatljivija su varijanta od gaženja vlastite riječi. Ja neću pogaziti svoj obraz i svoje dostojanstvo, neću se nikome prikloniti. Koliko bi to trebalo vrijediti?' pita se on.

Posljednjih dana uzburkao je javnost tvrdnjama da je '75 posto zastupnika Mosta sklonije SDP-u, dok Božo Petrov vuče prema HDZ-u', ali i da je 'HDZ već bezecirao pola Mostovih zastupnika'. Upitali smo ga zašto njegovi dosadašnji kolege mahom šute i ne izjašnjavaju se.

Ako ne budem dio Mosta, neću ići ni u Hrid

Ako ne bude bio dio Mosta, Božo Petrov sigurno neće ići kod Drage Prgometa i u HRID, nego će biti samostalan, javlja HTV. 'Moj stav se od početka jasno zna, ja između funkcije saborskog zastupnika i načelnika općine Primošten, ako budem morao, uvijek ću izabrati ulogu načelnika općine Primošten, a dok budem mogao ja ću obavljati te dvije funkcije. Ako osjetim da više ne mogu, ja ću bez razmišljanja prepustiti svoj mandat nekom drugomu. Uz napomenu koja nikada nije došla iz Mosta, ali javnost za to mora znati: naime, Nezavisna lista Stipe Petrina i naši koalicijski partneri, mi smo u koaliciji s političkom strankom Mosta nezavisnih lista i moj mandat osvojen u 9. izbornoj jedinici pripada isključivo i samo, prema koalicijskom ugovoru, Nezavisnoj listi Stipe Petrine. Ali, ja sam rekao na prvom sastanku na Plitvicama - ako to bude problem Mosta, eto, ja javno sada izjavljujem da ću taj mandat dati Mostu, ako to bude jedini uvjet da Hrvatska krene na bolje, poštenije i korektnije, kazao je između ostalog', zaključio je Petrina.


'To su uobičajene stvari, ljudi su često oportunisti. Ja nikoga nisam vukao za jezik, oni su mi sami prilazili. Ako sada mijenjaju mišljenje, to nešto govori.' Petrina je potvrdio da 'ga je u Most dovukao omiški gradonačelnik Ivan Kovačić', a sada tvrdi da bi bilo bolje da se to uopće nije dogodilo.