'EFIKASAN STROJ'

Milanović: Odgovor SDP-a Mostu nisu pisali vladini činovnici

30.11.2015 u 08:24

Bionic
Reading

Opširan odgovor SDP-a Mostu nisu pisali vladini činovnici, nego stručnjaci SDP-a, izjavio je u nedjelju u Bruxellesu hrvatski premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović

'To je tako zločesto reći da su to pisali vladini činovnici. Mi smo četiri godine u vladi i pisali smo svoje programe onda i sad će netko reći da su naš program, koji postoji za razliku od HDZ-ova, pisali činovnici, e pa nisu. Pisali su ih naši ljudi, sveučilišni profesori, praktičari, stručnjaci. Mi smo tu u relativno boljoj poziciji od HDZ-a, zato što imamo iskustva, imamo stabilnost i na neke stvari smo u stanju odgovoriti odmah', rekao je Milanović, odgovarajući jesi li u pisanju tako opširnog programa od 192 stranice koji je u nedjelju objavljen na SDP-ovim stranicama kao odgovor Mostu, sudjelovali vladini činovnici.

'Odgovor Mostu kao dio dijaloga samo je jedan dio onoga što radimo i što smo rekli da ćemo napraviti. Stavili smo to na uvid javnosti i vjerujem da će prevladati razum i svijest da Hrvatska mora biti stabilna. Mi smo uhodan i efikasan stroj, koji naravno može biti i bolji. Most može pomoći i oni su dobrodošli', rekao je Milanović.

Dodao je da SDP funkcionira drugačije od HDZ-a.

'Mi drukčije funkcioniramo od HDZ-a. Ne ucjenjujemo ljude, ne prijetimo raznim dosjeima. Naš je put teži i naporniji, više se znojiš i nema preko veze, pa kako oni (Most) odluče', rekao je.