POČEO SASTANAK

Most poslao HDZ-u i SDP-u tablice s reformama: Moraju upisati 'DA' ili NE'

28.11.2015 u 13:23

Bionic
Reading

Nakon pregovora s koalicijama okupljenima oko SDP-a i HDZ-a o reformama kojima Most nezavisnih lista uvjetuje potporu formiranju vlade, Nacionalno vijeće i saborski zastupnici Mosta počeli su sastanak u središnjem zagrebačkom uredu te stranke, javlja HRT

Sastanak je počeo u podne, a u Mostu danas neće zauzeti i službeno stajalište o jučerašnjem javnom pozivu Zorana Milanovića da Božo Petrov preuzme poziciju predsjednika Sabora, ali će članovi Nacionalnog vijeća Mosta raspravljati o ponudi predsjednika SDP-a.

Jednako tako, članovi Nacionalnog vijeća, njih 25, danas će raspravljati i o postignutom u pregovorima s oba koalicijska bloka. Naime, Most je i HDZ-ovu i SDP-ovu bloku poslao tabele s reformama. I jedni i drugi moraju se jasno izjasniti s ‘da’ ili ‘ne’ za svaku pojedinačnu reformu, odnosno jesu li za to da se provedu ili nisu.

Na sjednici Nacionalnog vijeća pokušat će se utvrditi i točan broj, odnosno koliko zastupnika imaju nakon događaja s Dragom Prgometom. U Mostu računaju da imaju 18 saborskih zastupnika, ali će se tražiti od dvije zastupnice koje su ušle u Hrvatski sabor na listi Drage Prgometa, a članice su Hridi, da se jasno izjasne hoće li djelovati u sklopu Hridi ili Mosta.