NEDOSTAJE JEDAN

Sedam manjinaca i službeno dalo potpis koaliciji Hrvatska raste

25.11.2015 u 16:02

Bionic
Reading

Sedam zastupnika nacionalnih manjina i službeno je dalo potpis koaliciji Hrvatska raste, odnosno potporu za Zorana Milanovića kao mandatara

Od jutra je u Saboru zasjedao Klub zastupnika nacionalnih manjina kako bi donijeli i konačnu odluku kome će se prikloniti, odnosno kome će dati potpis za budućeg mandatara.

Sedam zastupnika nacionalnih manjina svoj potpis je dalo koaliciji Hrvatska raste, potvrdio je novinarima u Saboru zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi.

'Dogovorili smo se da ćemo dati podršku koaliciji Hrvatska raste, odnosno mandataru Zoranu Milanoviću', kazao je Kajtazi.

Drugim riječima, manjinci su dali podršku Milanoviću da pokuša sastaviti vladu, a ako on uspije prikupiti 76 potpisa, manjinci će kasnije s koalicijom Hrvatska raste pregovarati i o svojoj programskoj platformi i koalicijskom sporazumu.

Podršku su odlučili dati svi manjinci koji su bili na današnjem sastanku, odnosno njih sedam od osam. Jedina koja nije bila na sastanku zastupnica je albanske nacionalne manjine Ermina Lekaj Prljaskaj koja je, kako nam kažu ostali manjinci, rekla da će doći na sastanak, no na njemu se nije pojavila.

O razlozima njezina nedolaska drugi manjinci nisu htjeli govoriti, a ona sama na naše pozive nakon sastanka nije odgovarala.