VIŠE OD 59?

Reiner: Imamo li dovoljno potpisa vidjet će se kad ih donesemo

24.11.2015 u 14:21

Bionic
Reading

HDZ-ov potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner u utorak je izrazio nadu da će se novi saziv Sabora konstituirati u ustavnom roku jer bi to, kaže, bilo dobro za zemlju

Reiner je napomenuo da se Sabor treba konstituirati u roku od 20 dana od dana kada počinje teći ustavni rok za njegovo konstituiranje. 'On se konstituira ne dolaskom zastupnika u Sabor, već izborom predsjednika Sabora. Pritom ne moraju biti izabrani potpredsjednici Sabora', rekao je Reiner, upitan kada će se konstituirati Sabor.

Na HDZ-ovoj međunarodnoj konferenciji 'Demografska politika - temelj razvoja EU i Republike Hrvatske' Reiner je novinarima izjavio i kako se nada da će se Sabor konstituirati u ustavnom roku, te da će pregovori s Mostom završiti u roku od idućih najviše 20 dana, kako bi Sabor mogao početi s radom.

Upitan hoće li osnivanje HRID-a, kao političke stranke Drage Prgometa uz kojega su još dvije zastupnice Mosta, utjecati na pregovore i konstituiranje nove vlade, ponovio je kako HDZ zastupa stav da je Most cjelina i da pregovara s tom cjelinom. 'Smatramo Most kao cjelinu, ali, nažalost, SDP je išao drugim putem pokušavajući pocijepati Most i fragmentirati ga, misleći da će im to ići u prilog', kazao je Reiner. Upitan ima li Domoljubna koalicija dovoljno potpisa i jesu li ih skupili više od 59, Reiner je odgovorio da će se to vidjeti kada ih HDZ-ovci donesu.

Vezano uz posjet Hrvatskoj potpredsjednika SAD-a Joea Bidena rekao je kako je našoj zemlji itekako stalo do tog posjeta s mnogih aspekata, istaknuvši taj posjet i kao američku poruku Hrvatskoj da im je važan čimbenik na kojega se računa.

Reiner nije želio odgovoriti na pitanje vezano uz HDZ-ovog koalicijskog partnera HČSP, iz kojega su se na komemoraciji u Laslovu, za 24. godišnjicu okupacije tog slavonskog sela nastanjenog većinom mađarskom manjinom, pozvali na desničarsku mađarsku stranku Jobbik. 'Ne mislim komentirati pisanje jednog medija ili portala', kazao je Reiner.

Podsjetimo, tportal je jutros objavio da je HČSP, koji je imao zajedničkog kandidata na listi Domovinske koalicije s HDZ-om, u subotu održao zajedničku komemoraciju u slavonskom selu Laslovo s pripadnicima isto tako ekstremno desničarske stranke Jobbik, ali i Pokretom mladih 64 županije koji ima neskrivene teritorijalne pretenzije prema Hrvatskoj.