PRGOMETOVA STRANAČKA KOLEGICA

'Nisam se odrekla Mosta, niti se Most odrekao mene'

24.11.2015 u 16:00

Bionic
Reading

Iako su jučer gotovo cijeli dan u ime Mosta pregovarale o znanosti i obrazovanju sa SDP-om i HDZ-om, Gordana Rusak i Irena Petrijevčanin Vuksanović u večernjim su satima stigle postati i članice novoosnovane stranke Drage Prgometa - Hrid. Unatoč trzavicama između Prgometa i čelništva Mosta, Irena Petrijevčanin Vuksanović u izjavi za tportal kaže da ostaje uz Most

Irena Petrijevčanin Vuksanović samozatajna je članica platforme Most, a na tome što je završila na listi u 1. izbornoj jedinici može zahvaliti prije svega Dragi Prgometu. Stoga nije bilo čudno to što se jučer, zajedno sa svojom kolegicom Gordanom Rusak, pojavila na osnivačkoj skupštini stranke Hrvatska inicijativa za dijalog - Hrid. Iako se već danima šuška da bi upravo ove dvije zastupnice Mosta, a sada i članice doduše još uvijek neregistriranog Hrida, mogle prijeći na Prgometovu stranu, to im zasada, barem sudeći po njihovim izjavama, ne pada na pamet.

Iako je sada i formalno članica stranke Hrid, za Irenu Petrijevčanin Vuksanović ništa se nije promijenilo, kaže u izjavi za tportal.

'Nema tu nikakvih promjena. Nisam se odrekla Mosta, niti se Most odrekao mene', kazala je Petrijevčanin Vuksanović na pitanje tportala ostaje li i dalje članica pregovaračkog tima. U nedjelju je, dodaje, klauzura i na nju namjerava otići.

Da su u Mostu bili upoznati s time da će Rusak i Petrijevčanin Vuksanović otići na osnivačku skupštinu Hrida, potvrđuje za tportal i glasnogovornik stranke i član Nacionalnog vijeća Mosta Nikola Grmoja

'Znali smo naravno, a to je prirodna stvar, jer preko udruge Hrid su i došle u platformu Most. Najvažnije je da i dalje djeluju pod našom platformom i kao saborske zastupnice Mosta te se toga ne odriču', kaže Grmoja za tportal.

I Petrijevčanin Vuksanović i Rusak, dodaje Grmoja, ostaju članice pregovaračkog tima i dalje su 'prvenstveno dio Mosta'.

Što se tiče stranke Hrid, Petrijevčanin Vuksanović, koja inače nije sklona davati izjave za medije, bila je štura. Iako smo je upitali namjerava li možda osnovati saborski klub zastupnika Hrida zajedno s Gordanom Rusak i Dragom Prgometom, Petrijevčanin Vuksanović rekla je da ne želi komentirati te 'konstrukcije'.

Te, kako ih Petrijevčanin Vuksanović naziva, konstrukcije pojavile su se jučer, nakon što su i ona i Gordana Rusak postale članice Hrida i time osigurale Dragi Prgometu to da njegova stranka ima tri zastupnika, što je dovoljno za osnivanje kluba zastupnika.

Što bi se dogodilo s ove dvije zastupnice da odluče eventualno osnovati klub zastupnika s Prgometom, nije želio komentirati ni Grmoja, no iz njegovih odgovora jasno je da, ukoliko se zastupnice opredijele za klub zastupnika Hrida, ne mogu računati na potporu Mosta.

Hoće li doći do osnivanja Prgometovog kluba, nitko u novoosnovanoj stranci Hrid ne želi otkriti. Svo troje i dalje uvjeravaju da podržavaju Most, no hoće li se opredijeliti za Most ili za Hrid, vidjet će se prilikom konstituiranja Sabora.