OSTAJE ZASTUPNIK

Prgomet izbačen iz Mosta, pa se sreo s političkim savjetnikom američke ambasade

12.11.2015 u 13:11

  • +5

Drago Prgomet se nakon izbacivanja iz Mosta sastao s Badelom iz Veleposlanstva SAD-a

Izvor: Pixsell / Autor: Željko Lukunić

Bionic
Reading

Nakon jučerašnjeg tajnog sastanka Drage Prgometa s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem, Most je prekinuo suradnju s njime i izbacio ga iz Nacionalnog vijeća Mosta. Ovim je potezom vjerojatno razriješena i dilema je li Drago Prgomet na jučerašnjem 'tajnom' sastanku sa Zoranom Milanovićem pregovarao u ime Mosta ili je to činio bez znanja predsjednika stranke Bože Petrova. Nakon odluke Mosta, Prgomet se susreo s djelatnikom američke ambasade

'Most nezavisnih lista kao politička platforma koja okuplja nezavisne gradonačelnike i načelnike te pojedince kroz slobodno udruživanje, a ne uobičajeno stranačko članstvo, nema ni klasični model isključivanja iz članstva. Zajedništvo se u Mostu održava međusobnim povjerenjem', pojašnjava Most u priopćenju.

Ovo je prvo službeno oglašavanje Mosta nakon što su brojni mediji u srijedu navečer snimili 'tajni sastanak' Drage Prgometa s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem u stanu Ante Kotromanovića.

'Zbog iznimnog fokusa javnosti na pitanje homogenosti u Mostu, na sjednici Nacionalnog vijeća Mosta održanoj 11. studenoga u 11.30 sati dogovoreno je jedinstveno i usuglašeno djelovanje kako bi se otklonili svi mogući nesporazumi te prekinula medijska nagađanja o stabilnosti Mosta.

RTL Autor: RTL

Nakon jučerašnje sjednice Nacionalnog vijeća Mosta i novoizabranih saborskih zastupnika Mosta četveročlana delegacija, u kojoj je bio i Drago Prgomet, službeno je vodila razgovore sa SDP-om i HDZ-om, odnosno predstavnicima njihovih koalicija, a nakon toga tri su se člana vratila na nastavak prekinute sjednice', pojašnjavaju u Mostu.

No dok je Nacionalno vijeće nastavilo prekinutu sjednicu, Drago Prgomet vodio je osobne razgovore sa Zoranom Milanovićem, pojašnjavaju u Mostu.

'Zbog potpunog narušavanja povjerenja Nacionalno vijeće Mosta donijelo je odluku o prekidu suradnje s Dragom Prgometom. Ovom odlukom Nacionalno vijeće Mosta kao kolegijalno tijelo ne smatra više Dragu Prgometa svojim članom, a Drago Prgomet svoj saborski mandat zadržava i Most ga kao takvog uvažava, bez obzira hoće li i dalje djelovati nezavisno priklanjajući se Mostu ili se naknadno prikloniti nekoj drugoj političkoj opciji', kažu u Mostu.

Prgomet se zasad nije izjašnjavao o odluci Nacionalnog vijeća, no viđen je u centru Zagreba, u Martićevoj ulici gdje se susreo sa posebnim političkim savjetnikom u Veleposlanstvu SAD-a Krunom Badelom. Odluku mosta nije želio komentirati rekavši da će se kasnije oglasiti, no na pitanje što će sa saborskim mandatom, kazao je: 'Pitajte 22.000 građana koji su glasali za mene.'

Podsjetimo, Most se na prekid suradnje s Prgometom odlučio nakon njegovog sastanka s Zoranom Milanovićem. Prije toga, predsjednik Mosta odlučio je da Prgometova glasnogovornica Sanela Dropulić više neće imati uglogu glasnogovornika, nego da će taj posao preuzeti Grizli komunikacije, koje, doduše, taj posao već obavljaju od sredine listopada. Međutim, vjerojatno i zbog novog razvoja događaja v.d. glasnogovornikom stranke danas je izabran Nikola Grmoja, dogradonačelnik Metkovića. Grizli komunikacije su komunikacijska agencija Mosta koja je zadužena za ostale komunikacijske aktivnosti, kažu u Mostu.

Izbacivanje iz Mosta već zabilježeno na Wikipediji

Zanimljivo da su administratori hrvatske Wikipedie bili iznimno brzi i već su editirali njegov profil s novim podacima. 'U rujnu 2015. pristupio je Mostu nezavisnih lista a 11. studenog 2015. izbačen je iz stranke', navodi se na Wikipediji.