PRGOMET DECIDIRAN

'Predložit ćemo mandatara, to neće biti ni Milanović ni Karamarko'

09.11.2015 u 23:19

Bionic
Reading

Gostujući u RTL Direktu, Drago Prgomet poručio je kako se nova vlast neće moći oformiti bez Mosta te da će upravo oni predložiti budućeg mandatara, koji neće biti ni Tomislav Karamarko ni Zoran Milanović

'Spremni smo ući u izvršnu vlast. Činjenica je da, kada smo ulazili u izbore, nismo razmišljali o tako velikoj potpori, a ta je potpora bila jasna. Ljudi žele promjene, a ako želite promjene, morate biti dio onih koji te promjene mogu provesti, a to je izvršna vlast. S druge strane, ako ste dobro čitali izjavu gospodina Petrova, on jasno kaže da mi nećemo koalirati sa strankama koje ne žele prihvatiti onaj naš program promjena koje Hrvatska treba', kazao je Prgomet.

'Zanimljivo je da su tek u izbornoj noći dvije vodeće stranke počele govoriti o reformama i promjenama, to tijekom kampanje nismo čuli. Poštujemo legitimitet i jedne i druge stranke, ali o novom mandataru odlučuje Most, a to neće biti ni Karamarko niti Milanović. Učinit ćemo sve da dijalog prođe i da do novih izbora ipak ne dođe', dodao je Prgomet.


Istaknuo je da ga nije strah da će doći do raskola unutar Mosta i da će se jedan dio članova okrenuti desnici, a drugi ljevici.

'Neće biti nikakvih razilaženja, spremni smo reforme provoditi do zadnjeg treba pa čak i ako nas to dovede do gubitka sljedećih parlamentarnih izbora', rekao je Prgomet.

Konkretno, glavne reforme koje će tražiti bit će depolitizacija javne uprave, smanjenje općina i županija te reforma monetarne politike.

'Mi nismo stranka koja bi dopustila narušavanje stabilnosti države, zadnja je opcija izazivanje novih izbora', zaključio je Prgomet.


404016,404029,404006,404027