REZULTATI U BAZI MOSTA

Zašto je Most osvojio Hrvatsku, a izgubio u Metkoviću i Omišu

09.11.2015 u 13:52

Bionic
Reading

Na nacionalnoj razini ostvarili su senzacionalan rezultat, no dvojica pokretača Mosta nezavisnih lista Božo Petrov i Ivan Kovačić u svojim gradovima ipak nisu uspjeli odnijeti pobjedu. I u Metkoviću i u Omišu najviše glasova dobila je Domoljubna koalicija

U Metkoviću Bože Petrova HDZ-ova koalicija dobila je 44 posto, njegov Most 36 posto, s SDP-ova Hrvatska raste 14 posto. Vrlo slično je i u Omišu - HDZ 43 posto, Most 32, SDP 16 posto.

Ovi rezultati donekle se podudaraju s onima na kojima su Petrov i Kovačić osvojili vlast: tada su se, kako bi smijenili vlasti koje su u tim gradovima vladale puna dva desetljeća, glasači ujedinili oko nezavisnih opcija koje su im se ponudile.

Omiški gradonačelnik Ivan Kovačić, koji se jutro nakon parlamentarnih izbora već našao na svom radnom mjestu, za tportal je kazao da ga ovakvi rezultati ne iznenađuju.

'I prošlog tjedna predviđao sam da će Most ostvariti između 20 i 25 posto glasova naprosto zato što se radi o drugom tipu izbora. Na parlamentarnima se ljudi polariziraju i biraju između više opcija', kaže Kovačić.

'Uostalom, na predsjedničkim izborima koji su se održali mjesec dana prije naših, lokalnih, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović dobila je preko 60 posto glasova. Ništa neuobičajeno', tvrdi gradonačelnik Omiša.