POTPIS UOČI IZBORA

Demokratski centar prešao u Hrvatsku demokratsku zajednicu

06.11.2015 u 12:22

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko i Predsjednica Demokratskog centra Vesna Škare Ožbolt potpisali su Sporazum o pristupanju članova Demokratskog centra Hrvatskoj demokratskoj zajednici

'Cilj sporazuma je političko okrupnjavanje centra - desnog centra i rad na jačanju i objedinjavanju svih konstruktivnih snaga u društvu s temeljnim ciljem djelovanja za opće dobro hrvatske države.

Spajanje bliskih političkih svjetonazora rezultat je dugogodišnje političke suradnje na afirmaciji najvažnijih društvenih vrijednosti - rada, stvaranja, znanja, obrazovanja, izvrsnosti, odgovornosti, dijaloga, solidarnosti, socijalne osjetljivosti, poštenja, uređenoga društva, pravne države i vladavine prava te ponovne afirmacije političkih načela utemeljitelja  hrvatske države Franje Tuđmana', navodi se u priopćenju HDZ-a.

Podsjetimo, pripajanje Demokratskog centra HDZ-u najavljeno je prije dva mjeseca. Tada je Vesna Škare Ožbolt najavila da se vraća u HDZ, te da sa sobom vodi i ostalih 10.400 članova Demokratskog centra.

Na pitanje kako to da se odlučila na ovaj potez te nudi li joj se neka ministarska fotelja ako HDZ dobije izbore, za 24sata je kazala: 'O tome ne želim ni razmišljati, a kamoli razgovarati. Vraćamo se HDZ-u, jer smo uvijek u koaliciji s njima i došlo je vrijeme okrupnjavanja. Imamo isto političko tijelo i to je logičan potez.'

Škare Ožbolt stranku je napustila 2000. s Matom Granićem.