POKRET ZAJEDNO

Omejec, Hrvatin, Bauk i Miškulin među 'veleizdajnicima'

03.11.2015 u 17:10

Bionic
Reading

Kandidati s liste Pokret zajedno u 8. izbornoj jedinici, članovi riječke skupine Pokret otpora - Riječani protiv korupcije, održali su u utorak konferenciju za novinare na Korzu podno izvješenog velikog transparenta na kojem su fotografije i imena predsjednice Ustavnog suda Jasne Omejec, predsjednika Vrhovnog suda Branka Hrvatina, ministra uprave Arsena Bauka i predsjednika Županijskog suda u Rijeci Veljka Miškulina uz natpis 'Veleizdajnici'

Na transparentu piše 'Nelegalni izbori - više birača od stanovnika' i 'manipulacijom brojeva birača politička kasta guši demokraciju'. Poručuje se: 'Narode, vi niste kružić, potpišite se imenom i prezimenom na birački spisak - Pružite im otpor. Za vas, za nas, za budućnost', a potpisani su Pokret zajedno i Pokret otpora.

Prva na listi Pokreta zajedno Slavica Šota kazala je da 'ispaćenu državu vodi zločinačka organizacija u svim sferama društva. Od pravosuđa i DORH-a do policije'.

Moramo se ujediniti bez obzira na nacionalonost ili boju kože i vjeroispovijest. Pozivam sve da izađu na izbore i svoj glas daju listi broj 11, Pokretu otpora - Riječani protiv korupcije, rekla je.

Druga na listi, Vedrana Spadoni Štefanić izjavila je da traže 'povrat opljačkanoga, zatvaranje svih kriminalaca koji su sudjelovali u pretvorbi i funkcioniranje pravosuđa'. 'Živimo u državi u kojoj je potpuni pravni nered, gdje je potpuno prestala postojati trodioba vlasti, jer su izvršna i sudska vlast, kao i policija, prešle u kriminalni sustav', kazala je Spadoni Štefanić.