IZGUBIO ŽIVCE

Ministar Vrdoljak prosuo gadne psovke u Vrlici pa se (polu)ispričao

22.10.2015 u 15:43

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak ispričao se na svom službenom profilu na Facebooku zbog jučerašnjeg incidenta u Vrlici, kada je nekolicinu mještana tog grada počastio psovkama

'Što se tiče jučerašnjeg događaja u Vrlici, iskreno žalim zbog rječnika koji je popratio moju reakciju, jer nije primjeren ni dužnosti koju obnašam, niti meni osobno. Utoliko se ispričavam cijeloj hrvatskoj javnosti, uključujući i one kojima su moje riječi bile upućene', napisao je na svom službenom facebook-profilu ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

No unatoč isprici, Vrdoljak smatra da nije napravio ništa krivo. 'Međutim, u onom dijelu u kojem je moja reakcija predstavljala otpor nesnošljivosti koja se iskazuje prema svima onima koji razmišljaju drugačije, smatram da je moja reakcija bila nužna i opravdana', dodao je Vrdoljak.

Podsjetimo, prema pisanju Slobodne Dalmacije, Vrdoljak je bio gost vrličkih HNS-ovaca, a jedan od čelnika tamošnjeg HDZ-a, Stipe Romić primijetio je da je ministar stigao autom zagrebačkih registracija. Prema pisanju medija, automobil je fotografirao te ministrova vozača upitao – kako ministar može koristiti službeni automobil u stranačke svrhe?

O ovome je vozač izvijestio ministra, koji je to očito shvatio kao provokaciju. Kad je ministar Vrdoljak odlazio iz Vrlike, prema izjavama očevidaca, njegov automobil zaustavio se ispred kafića ispred kojeg su sjedila šestorica građana Vrlike, a ministar Vrdoljak otvorio je prozor te im poručio : 'Šta je, pi*ke, sad me slikajte, nabijem vas na ku*ac', te produžio dalje.

Jedan od građana koji su bili u skupini koje je Vrdoljak opsovao kasnije je potražio ministra u restoranu na ručku te mu se ministar odmah ispričao. Unatoč tome, incident je prijavljen policiji koja trenutačno provodi izvide.