DOHVATIO SE I 'POVRATKA U BUDUĆNOST'

Linić: Uveo sam poreznu disciplinu, fiskalizaciju, s Čačićem sam spasio brodogradnju

21.10.2015 u 22:13

  • +2

Stranka Naprijed Hrvatska - Progresivni savez

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic

Bionic
Reading

Prvi na kandidacijskoj listi koalicije Uspješne Hrvatske u 8. izbornoj jedinici, nezavisni kandidat Slavko Linić istaknuo je na predstavljanju koalicije u srijedu u Rijeci da je u sadašnjoj Vladi uveo poreznu disciplinu, kroz predstečajne nagodbe spašavao radna mjesta i uveo fiskalizaciju, koja je primjer u mnogim europskim zemljama, te da je s Radimirom Čačićem spasio brodogradnju

Linić je naglasio da iza kandidata s liste stoje konkretni rezultati te je podsjetio da je bio na čelu Kriznog stožera za Domovinskog rata, da je sačuvao grad i građane od agresora, proveo tranziciju Rijeke u uvjete tržišne ekonomije, riješio opću nelikvidnost u Račanovoj vladi, a s Radimirom Čačićem osigurao gospodarski rast od šest do sedam posto.

U sadašnjoj Vladi sam uveo poreznu disciplinu, kroz predstečajne nagodbe spašavao radna mjesta i uveo fiskalizaciju koja je primjer u mnogim europskim zemljama, rekao je, dodajući da je zajedno s Čačićem spasio brodogradnju. Kako je istaknuo Linić, jedini je smjer naprijed, što je moguće postići jedino redom i radom.

Istaknuo je da se namjerava boriti za radna mjesta u energetici modernizacijom riječke Rafinerije, izgradnjom LNG terminala i izgradnjom novih hidroelektrana i termoelektrana, za obnovu infrastrukture koja obuhvaća željezničku prugu Rijeka-Zagreb i modernizaciju riječke luke, za prenamjenu bivših vojnih objekata za turizam, izgradnju bolnica u Puli i Rijeci.

'Nema vremena za svađe, podjele i osvetu, nego moramo čistih ruku i obraza krenuti naprijed', rekao je Linić, dodajući kako nemamo vremeplov da ispravljamo pogreške iz prošlosti, ali imamo izbore da ih spriječimo u budućnosti. Pritom je podsjetio na film 'Povratak u budućnost' u kojem su glavni likovi u budućnost stigli baš na današnji dan.

Predsjednik stranke Naprijed Hrvatska - Progresivni savez Ivo Josipović rekao je na predstavljanju koalicijske liste da je Hrvatska danas 'u opasnosti da se zacrni' te je podsjetio na svoju predsjedničku predizbornu kampanju kad je najavljivao da će se Hrvatska 'zacrveniti'. Mi smo tu da se tome suprotstavimo i da očuvamo socijaldemokraciju, istaknuo je Josipović.

Rekao je da pod pojmom crvene boje nije govorio u ideološkom smislu, nego kao simbolu socijaldemokracije, socijalno osjetljive, pravedne i uspješne Hrvatske. Tad se Hrvatska 'zacrvenila' na predsjedničkim, a zatim i na parlamentarnim izborima, dodao je.

'Okupili smo se jer smo nezadovoljni, jer ona opcija kojoj smo mnogi pripadali nije na tragu na kojem smo tada bili', istaknuo je. 'Tu smo jer ne želimo sutra koalirati s HDZ-om, ali ni s HDSSB-om', dodao je Josipović. Ta stranka želi biti autentična snaga ljevice, čimbenik stabilnosti, napretka i razvoja nakon izbora, istaknuo je i dodao kako vjeruje u dobar izborni rezultat.

Predstavili su se svi kandidati s liste na kojoj su drugi i treći bivši SDP-ovci Dino Kozlevac, sada predsjednik istarske organizacije stranke Naprijed Hrvatska, i nezavisni kandidat Luka Denona