GLAVAŠ PRVI U 4. IZBORNOJ JEDINICI

Uz performans crnokošuljaša HDSSB predao liste DIP-u

19.10.2015 u 19:17

  • +16

Postrojavanje Slavonske sokolske garde

Izvor: Pixsell / Autor: Anto Magzan/PIXSELL

Bionic
Reading

Negdje poslije 18 sati na Markov trg pristigla je Slavonska sokolska garda te je obilježila dolazak HDSSB i predaju lista ove stranke Državnom izbornom povjerenstvu

Kao što je najavljeno, tridesetak pripadnika Slavonske sokolske garde poslije 18 sati postrojilo se pred Saborom, a čelnike HDSSB-a dočekali su pozdravom 'Domovini vjerni - uvijek vjerni'.

Tek nakon pozdrava predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin, praćen osnivačem Branimirom Glavašem i ostalim visokim dužnosnicima stranke, uputio se u DIP te su predali liste za 4. i 5. izbornu jedinicu.

'HDSSB tradicionalno izlazi na izbore u koaliciji s narodom, izlazi u četvrtoj i petoj izbornoj jedinici. Očekujemo najmanje ponavljanje rezultata s prošlih parlamentarnih izbora, a to je šest zastupničkih mandata', kazao je novinarima nakon predaje lista predsjednik stranke Dragan Vulin.

Na listi, doduše, ovaj put nema najaktivnijeg zastupnika iz prošlog saziva, Bore Grubišića, no Vulin kaže da je to bila Grubišićeva odluka. 'Pomlađujemo listu i dolazi nova generacija političara koji su isto tako kvalitetni i vrijedni, a Grubišić im pruža punu podršku', rekao je Vulin.

Na listi nema ni saborskog zastupnika Dražena Đurovića, a on je jutros napustio stranku. 'I mene je iznenadila ta odluka. Sinoć je predsjedništvo glasalo za liste i on je potpisao očitovanje o prihvaćanju kandidature, a očito je da su tu prevladale osobne ambicije', rekao je Vulin.

No dok na HDSSB-ovim listama nema Grubišića i Đurovića, u 4. izbornoj jedinici predvodi je Branimir Glavaš, a predsjednik stranke Dragan Vulin predvodi listu u 5. izbornoj jedinici.

Glavaš svoje prvo mjesto na listi nije htio komentirati. 'Poslije predsjednika ja uistinu nemam što dodati', rekao je Glavaš.