OD MUFLJUZA DO TROJANCA

Sjetimo se kako je Petrina častio Petrova uvredama

16.10.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Most nezavisnih lista metkovskog gradonačelnika Bože Petrova objavio pristupanje njihovoj platformi iznenađujuće akvizicije – dugogodišnjeg načelnika općine Primošten Stipe Petrine. Sama po sebi informacija da je još jedan nezavisni načelnik pristupio grupaciji koja spaja različite nezavisne liste iz svih dijelova zemlje ne bi bila po ničemu posebna da iza sebe nemaju povijest teških riječi

U intervjuu za Dalmacija News prije 15 dana Petrina je javno priznao kako ga je teško pogodilo što ga Most nije zvao da im se pridruži u koaliciji i s gorčinom u glasu je govorio o projektu. 'Božo Petrov i Most nikada nas nisu ni pozvali ni na kakav razgovor i to je ono što je bilo jako loše u toj cijeloj priči, što je bacalo veliku sumnju na taj projekt. Ja sam ipak rodovnik tih nezavisnih lista u RH i mi smo jedina nezavisna lista koja se održala četvrti mandat. I to mi nismo samo lokalna, mi smo i najjača regionalna lista u Hrvatskoj. Dakle, ako vi hoćete listu Mosta na državnoj razini, to je po meni izvrsna ideja i oni su nositelji, mlađi su od mene, neka bude njihov projekt. Ali ja kad sam pokušao okupiti te liste 2011., prvo sam išao pričati s onim najjačima', kazao je Petrina.

A prije u svojim napadima nije štedio Petrova. Posebno se primijeti da Petrini smeta to što mu je Petrov odnio titulu najpoznatijeg nezavisnog političara u zemlji. Preko Facebooka je lijevao gorčinu jer Petrov 's visine govori kada ga pitaju o suradnji s Petrinom'.

'Nismo dogovarali nikakav sastanak, ali ako mi bude imao nešto reći, sigurno ću ga saslušati', kazao je Petrov. 'On će mene saslušati?! Ma koji mufljuz, on će mene saslušati! Kao da sam ja ukra' od njega dio programa ili on od mene. Tipični pulen Barba Luke, starog udbaša...', vrištao je od muke tada Petrina. Primoštenski načelnik je Petrova optužio da zapravo ništa nije napravio u Metkoviću osim što je smanjio plaće zaposlenima te tvrdio da iza Mosta stoji Crkva i HDZ.

'Božo Petrov je običan trojanski konj HDZ-a! Oduševljeno sam pozdravio njegovu pojavu na političkoj sceni, vjerujući da je nezavisan, ali danas mogu reći da je to čisto razočaranje', govorio je Stipe Petrina početkom godine o šefu Mosta nakon susreta s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom.

'Petrov mi se kleo da s HDZ-om ne želi razgovarati. Samo dva dana poslije sastaje se s Karamarkom. O, moralu, o, čovječnosti, gdje si? Neka mi nitko ne reče - to je politika. J..... vas takva politika. Vidite gdje nas je dovela. Bljak, bljak...' - napisao je tada Facebooku Petrina i dodao: 'Toliko o nezavisnom Petrovu. Pa uvik mi je bilo sumnjivo čime je to Petrov zaslužio da se ni iz čega i zbog ničega vine u nacionalnu orbitu... Od samog početka sam znao da je Petrov nečiji trojanac. Pa bez pomoći HDZ-a sigurno ne bi pobijedio u Metkoviću. Eto, sad vraća dug. Fuj!'

Potom ga je optužio da je 'HDZ-ov zec koji će u izbornim jedinicama pokupiti određen broj glasova i na taj način HDZ-u, uz pomoć D’Hontove metode omogućiti nekoliko mandata više'. Izgleda da je na koncu prevladao politički pragmatizam, jer prema anketama pojedinačno i Petrina i Most u IX. izbornoj jedinici osvajaju tri do četiri posto glasova birača, dok bi zajedno mogli računati na saborski mandat.

Sada se priča okrenula, Petrov je Petrinu pozvao u koaliciju, a primoštenski načelnik se posipa pepelom. 'Od samog početka gajio sam simpatiju prema Boži Petrovu, a ona je bila poljuljana kada je krenuo s okupljanjem nezavisnih kandidata. Posumnjao sam da je možda riječ o režimskome igraču kojemu je cilj stvaranje opcije koja će pridobiti dva do tri posto glasača i koja bi služila isključivo razbijanju stvarnih alternativa. To sam već nekoliko puta doživio u svojoj izbornoj jedinici. Međutim, nakon nekog vremena shvatio sam da su Božo i njegovi suradnici stvorili pravu frontu protiv dvije vodeće stranke kojoj sam se jednostavno morao pridružiti. Na zadnjim izborima u našoj izbornoj jedinici zbog nejedinstva je propalo puno glasova', poručio je Stipe Petrina.

Raspletom su zadovoljni i u Mostu.
'Uz Nezavisnu listu Stipe Petrine Most je postao jači za veliko ime i veliko iskustvo. Zajedno ćemo graditi suradnju i pokušati ostvariti što bolji rezultat na predstojećim izborima', izjavio je Božo Petrov, čelnik Mosta.