ODBILI SUČELITI PROGRAM

HDZ: Nova TV nije nudila pluralni i demokratski pristup

12.10.2015 u 22:21

Bionic
Reading

Odbijanje ponude Nove TV za sučeljavanje svog programa s SDP-ovim, HDZ je u ponedjeljak navečer pojasnio time što 'Nova TV nije nudila pluralni i demokratski pristup', ocijenivši kako se time pogoduje SDP-u što, ističu, HDZ-u nije prihvatljivo

'Nova TV nije nudila pluralni demokratski pristup. Svaki pristup sužavanja demokracije i pluralizma koji izborni postupak pokušava svesti na pogodovanje SDP-u nije prihvatljiv HDZ-u. Štoviše, u ponuđenom pristupu Nove TV ne samo da nije bilo prostora za stranke izvan dvije velike koalicije, nego nije bilo prostora niti za jednu drugu stranku unutar tih koalicija', rekao je Hini glasnogovornik HDZ-a Ivan Jabuka, objašnjavajući zašto je HDZ odbio sučeliti program s SDP-om na Novoj TV

Izbori su, kaže, demokratski postupak u kojem se stranke natječu za naklonost birača, u kojem oporbene stranke nude programe i rješenja ne bi li ukazale na propuste dosadašnje vlasti.

'HDZ je na dan raspisivanja izbora pozvao sve stranke na sučeljavanje programa, odnosno na sučeljavanje timova. I danas, kada razgovaramo, i sve do izbora HDZ će redovito nastupati u medijima koji imaju takav pristup i veselimo se suradnji sa svakim medijem koji je spreman širiti prostor demokraciji i pluralizmu', ističe Jabuka.

Navodi kako je, po njihovim spoznajama, Nova TV predviđala 10 dvostranačkih sučeljavanja i samo jedno višestranačko.

'Današnji istup SDP-ovca Peđe Grbina otvara osnovanu sumnju da pojedini mediji i novinari svoj pristup praćenju izbornog procesa kreiraju u dogovoru s SDP-om, prilagođavaju ga interesima i potrebama SDP-a i time mu svjesno pogoduju', smatra glasnogovornik HDZ-a Ivan Jabuka.