TOMISLAV ĆORIĆ

'Program SDP-a je kombinacija samohvale i kopipejsta'

12.10.2015 u 15:58

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-ova Odbora za financije Tomislav Ćorić ocijenio je program SDP-a nabrzinu sklepanim uratkom čiji 'sadržaj' podcjenjuje i građane i stručnu javnost. U današnjoj izjavi za medije u središnjici HDZ-a Ćorić je ustvrdio da je taj program 'kombinacija lažne samohvale, čudnih brojki i kopiranje pojedinih dijelova našeg programa'

'SDP-ov 'program', citirat ću, počinje rečenicom: Rast gospodarstva ostvarili smo dobrom mjerom između štednje i potrošnje. Apsolutno je, dakle, nedopustivo na takav način započeti program vlade koja je u četiri godine ostvarila - prema svim relevantnim pokazateljima - pad gospodarstva od 3,5 posto u prve tri godine! Izgubljeno je, dakle, 10 milijardi kuna dodane vrijednosti', poručio je Ćorić.

Osvrnuo se Ćorić i na tezu iz SDP-ovog programa da 'zaposlenost raste, a nezaposlenost pada'.

'Prema podacima Državnog zavoda za statistiku u razdoblju od 2011. do 2014. u Hrvatskoj je 70.000 manje zaposlenih. Ukoliko se pogleda na internetsku stranicu Hrvatske narodne banke može se vidjeti da stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj nikad nije bila veća. U prvih pet mjeseci 2015. nezaposlenost u Hrvatskoj iznosi 18,1 posto!', naveo je Ćorić.

Kritizirao je i sljedeću tvrdnju iz SDP-ovog programa: Radimo ono o čemu drugi samo govore, postigli smo ono o čemu su mnogi godinama samo sanjali te stvorili nove, puno zdravije temelje gospodarstva.

'Jesu li, dakle, pad gospodarskih aktivnosti, rekordna razina javnog duga, deficit koji prelazi 5 posto udjela u BDP-u, pad kreditnog rejtinga, sve lošiji životni standard građana, 320 000 blokiranih, egzodus mladih i visokoobrazovanih nešto o čemu je - 'netko sanjao'? Možda ovo netko i sanja, ali građani apsolutno ne!', kazao je Ćorić.