KARAMARKO U KARLOVCU

'U HDZ-u neće biti nijednog pravomoćno osuđenog dužnosnika'

10.10.2015 u 15:12

  • +13

Tomislav Karamarko na Predizbornom skupu Domoljubne koalicije u Karlovcu

Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislav Karamarko rekao je u prepunoj sportskoj dvorani u Karlovcu, na izbornom skupu za VII. izbornu jedinicu, da je ultimativni cilj, domovinski zavjet 'domoljubne koalicije' - snažno pokrenutri gospodarstvo

Podignut će, ustvrdio je Karamarko, BDP godišnje za po pet posto, iz EU fondova će u sljedećem mandatu do 2019. povući najmanje pet milijardi eura, a s umanjenjem porezne presije omogućiti mnogobrojne investicije, te snažno ulagati u prometnu i drugu infrastrukturu; drugu tunelski cijev kroz Učku, navodnjavanje, modernizaciju željezničke pruge i modernizirati luke.

'Gorski Kotar, Žumberak, Kordun i drugi naši zavičaji bit će također izravno i neizravno obuhvaćeni investicijama, a njihova će se vlast posvetiti i jačanju odnosa s Hrvatima u BiH', rekao je Karamarko dodavši kako neće dopustiti da se Hrvate dijeli i da se one izvan domovine zanemaruje.

To je, ocijenio je, naša ustavna i moralna i prije svega domoljubna obveza. Uz tvrdnju da će obiteljska politika biti jedan od stupova njihove politike, potvrdio je da će obitelji za svako novorođeno dijete dobiti po tisuću eura, što je, po Karamarkovim riječima, investicija države u budućnost, investicija nad svim investicijama.

Naglasio je da demografi proriču kako će Hrvatska imati 2050. godine 700.000 stanovnika manje. 'Nećemo dopustiti da 2050. godine Hrvatska ima samo 3,5 milijuna stanovnika i nećemo dopustiti da se nastavi izumiranje', rekao je ocijenivši kako će Hrvatska 2050. godine imati najmanje pet milijuna stanovnika.

Zahvalio se Karamarko okupljenima što su ostali vjerni HDZ-u i 'domoljubnoj koaliciji' u protekle četiri godine, kada je stranka bila, kako je rekao, kolektivno optuživana, sotonizirana i članstvo etiketirano kao kriminalci.

'Sada vidimo da je ovih dana Vrhovni sud skinuo tu stigmu s HDZ-a i 220.000 naših članova', podsjetio je dodavši kako je HDZ od samoga početka tvrdio da stranka ne može biti kriva za postupke pojedinaca, ma tko oni bili.

Ustrajali smo, borili se i pokazalo se da smo bili u pravu, rekao je i dodao da će opet ponoviti da u HDZ-u nema niti jednog pravomoćno osuđenog dužnosnika i da ga 'neće ni biti', te je opet pozvao sve one pojedince koji smatraju da će uz stranačku iskaznicu postići bolji materijalni status, da će nepošteno doći do materijalnih sredstava i bogatstva 'da je bolje da odmah vrate stranačku iskaznicu i napuste HDZ'.

Nabrojivši što sve od svojih predizbornih obećanja nije realizirala ova, kako je rekao, nesposobna vlast, Karamarko je ustvrdio: 'Mi smo spremni preuzeti odgovornost za Hrvatsku, poduprite naše kandidate i sebe u konačnici'.

Damir Jelić, potpredsjednik HDZ-a i karlovački gradonačelnik, u svom je govoru pred oko tri tisuće okupljenih članova stranaka 'domoljubne koalicije' i simpatizere pozvao 'da zastanu i uvide da mi danas živimo tisućljetni hrvatski san, te da je važno da uvidimo kako ovo na lijevo ne može proći, a da ovo što je od centra na deseno neće nikada više iznevjeriti građane s raznim dječjim bolestima koje smo imali u prošlosti'.

'Domoljubna koalicija u svom imenu ima dom i ljubav, i tko je iznevjeri, jao si ga njemu', rekao je Jelić i izazvao ovacije, te zaključio 'da se na ovim izborima ne radi o tome tko će vladati, tko će gdje biti, već tko će služiti jedinoj nam domovini Hrvatskoj'.

RTL Autor: RTL