IZBORI U ŠIBENIKU

Bandić na tržnici podržao Županovića

10.06.2009 u 15:16

Bionic
Reading

Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, javno je podržao Antu Županovića, SDP-HNS-ova kandidata za gradonačelnika Šibenika koji se za tu funkciju u drugom krugu nadmeće s HDZ-ovom kandidatkinjom, dosadašnjom šibenskom gradonačelnicim Nedom Klarić

ŠIBENIK - Bandić i Županović prošetali su Šibenikom i šibenskom tržnicom gdje su održali i kratku konferenciju za novinare. Bandić je kazao da podržava Antu Županovića zato što ga cijeni kao čovjeka, radnika i stručnjaka, piše Slobodna Dalmacija.

'Ante Županović je čovjek s referencama. Napravio je u životu sve što je mogao i ja mu dajem apsolutnu podršku. On voli Šibenik, voli ljude, domoljub je, a što je najvažnije, spreman je služiti svom gradu i svojim Šibenčanima. Ne sumnjam da će izaći kao pobjednik. Od nedjelje smo Ante i ja kolege gradonačelnici. Idući tjedan dolazim na njegovu pobjedničku feštu', rekao je Bandić.

Bandić i Županović su prije šetnje Šibenikom razgovarali o primjeni zagrebačkih iskustava na rješavanje šibenskih problema, a Bandić je naglasio da je za Šibenik posebno zanimljiv zagrebački model upravljanja javnim poduzećima te način reorganizacije gradske uprave kako bi ona bila učinkovita i na usluzi građanima.

Na pitanje kako komentira pokušaj HDZ-a da suprotno gradskoj uredbi ipak održi izborni skup na središnjem gradskom trgu pod krinkom koncerta koji organizira privatna tvrtka, Županović je odgovorio da se onaj tko donosi odluke prvi tih odluka mora pridržavati.

'Postupak HDZ-a nije u redu. To je loša poruka građanima. To je potvrda samovolje i bahatosti HDZ-ove gradske vlasti. Nadam se da će HDZ od toga odustati', zaključio je Županović.