Lokalni izbori 2009 SABO I VLAHUŠIĆ ZA ŽUPANOVIĆA

Gradovi heroji za promjene u Šibeniku

  • Autor: tportal.hr
  • 9.6.2009 14:15:45
  • 9.6.2009 13:44:43

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo danas su u Šibeniku pružili podršku SDP-ovu kandidatu za gradonačelnika Šibenika dr. Anti Županoviću

Vlahušić i Sabo odlučili su pružiti podršku Županoviću koji se zalaže za promjenu u Šibeniku, s obzirom da se ta promjena dogodila u njihovim gradovima, gdje je do ovih izbora također na vlasti bio HDZ.

'U Dubrovniku planiram ustrojiti novi model funkcioniranja gradske uprave, a dosadašnju upravu pozvao sam da skine oznaku tajnosti s radnih ugovora s tvrtkama i pojedincima. U razgovoru s dr. Županovićem otkrio sam kako su njegovi ciljevi prilično slični mojima, pa ga zato podržavam i vjerujem da će građani Šibenika u drugom krugu pokazati odlučnost kao što su je pokazali i moji sugrađani', kazao je Andro Vlahušić.

Dvojica gradonačelnika te kandidat za gradonačelnika dr. Ante Županović složili su se da građani zaslužuju gradonačelnike koji svoju dužnost obavljaju pošteno i časno, koji služe interesima svih građana, bez obzira na njihovo stranačko opredjeljenje.

'Na ovim su izborima u Vukovaru pobijedili građani. Ovo je uspjeh svih nas koji smo dvanaest godina čekali promjene. Vjerujem kako će ih 14. lipnja dočekati i građani Šibenika. Šibenik i Ante u mojim su molitvama posljednjih dana jer vjerujem kako naši gradovi, gradovi heroji Vukovar, Dubrovnik i Šibenik, mogu i zaslužuju puno više', izjavio je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo te završio vlastitim stihovima: 'Šibeniče, vila kliče, biraj Antu, bit će sriće!'

Dr. Ante Županović zahvalio je gostima na pruženoj podršci te istaknuo kako je vrijeme da se gradovi heroji napokon uzdignu i ostvare svoj puni potencijal.

'Napokon je u naše gradove stiglo vrijeme za nove snage, koncepte i promjene. Vjerujem u uspjeh svih nas i naših građana te u nove gradonačelnike koji neće vladati, već u suradnji s građanima odlučivati o svim bitnim pitanjima za zajednicu. Pozivam građane Šibenika da me podrže u drugom krugu izbora te tako ujedno daju podršku i viziji Šibenika kao modernog i jakog županijskog i regionalnog centra. Nakon izbora, nastavit ćemo suradnju s gradonačelnicima ova dva grada heroja. Naša je situacija prilično slična i uvjeren sam da možemo puno naučiti jedni od drugih', dodao je Županović.

Gradonačelnici Vlahušić i Sabo te kandidat dr. Županović nakon konferencije za medije položili su vijenac na Spomen-obilježje poginulim, smrtno stradalim i umrlim hrvatskim braniteljima.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još