Lokalni izbori 2009 IZBORNA POTVRDA

Kajin: IDS je među najstabilnijim političkim opcijama

  • Autor: Hina
  • 8.6.2009 13:25:17
  • 8.6.2009 13:22:08

Potpredsjednik IDS-a Damir Kajin ocijenio je danas na konferenciji za novinare u Pazinu da je IDS jedna od najstabilnijih političkih opcija u Hrvatskoj.

'Samostalno smo iza HDZ-a i SDP-a osvojili najviše mandata. Treća smo ili četvrta politička stranka u Hrvatskoj', tako je nakon analize rezultata lokalnih izbora snagu svoje stranke ocijenio potpredsjednik IDS-a Damir Kajin.

Pokazalo se, smatra Kajin, da u Hrvatskoj, osim IDS-a, samostalno na izbore mogu još jedino HDZ, SDP, SBHS i HNS. Kajin ocjenjuje i da su IDS-ovi jedini pravi saveznici na izborima bile nacionalne manjine.

Potpredsjednik IDS-a ponovio je i svoja stajališta o privatizaciji 'Uljanika' koja će se moći provesti, ocijenio je, tek kad model podupru zaposlenici, uprava, sindikati, grad Pula i Istarska županija. Vlada glede te privatizacije ne smije imati nikakvu autonomiju mimo tih čimbenika. Sve ostalo za Istru i te ljude nije prihvatljivo. Brodogradnja u Hrvatskoj izvan Istre i 'Uljanika' praktički je bankrotirala i teško može preživjeti,' zaključio je.

Drži također da treba hitno osnovati fond za financiranje gradnje novih brodova u hrvatskim brodogradilištima, kako se brodogradnja ne bi urušila.

Ustvrdivši danas da zakon o turističkom zemljištu treba donijeti do početka ove sezone, izrazio je sumnju da će vlada to učiniti. Kad bi se po četvornom metru turističkoga zemljišta uprihodovala samo jedna do jedna i pol kuna, od toga bi se prihoda u pet godina mogla izgraditi opća bolnica u Puli, istaknuo je.

Ne znam kad će vlada odrediti datum utemeljiteljske sjednice Skupštine Istarske županije, ali znam da ja neću biti njezin predsjednik, a budem li vijećnik, tu ću dužnost obavljati savjesno, najavio je, rekavši kako od novoga skupštinskog saziva očekuje da Hrvatskom saboru najprije ponudi dobar prijedlog zakona o decentralizaciji.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još