ŽUŽULOVA OCJENA

'Dubravka Šuica bila bi odličan diplomat'

04.06.2009 u 09:28

Bionic
Reading

Prema neslužbenim informacijama, na Zrinjevcu se razmatra mogućnost imenovanja Dubravke Šuice na veleposlaničku poziciju

No, još se, kažu kuloarske priče, ne zna u koju bi europsku ili svjetsku metropolu Šuica mogla otići.

'Ne idem nigdje. Ostajem u Hrvatskom Saboru i u dubrovačkom Gradskom vijeću', rekla je Šuica, iznenađena pitanjem Jutarnjeg lista. Dodala je kako dosad o tome nije razgovarala, no kako to ne znači i da ne bi znala obavljati posao veleposlanice.

I u Ministarstvu vanjskih poslova kažu da je mala vjerojatnost za Šuičin odlazak u diplomatske vode. 'Nema govora o tome. Dubravka Šuica je saborska zastupnica, a i sama je nakon izbora jasno rekla da ostaje u Dubrovniku', tvrdi Mario Dragun, glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova. Dodaje i kako je na Zrinjevcu uvedeno pravilo da se na takva mjesta postavljaju karijerni diplomati.

Unatoč tome, dio sugovornika Jutarnjeg lista vjeruje kako bi Šuica ipak mogla završiti u diplomaciji. I dosad se, naime, događalo da vladajuća stranka dio svojih istaknutih članova - nakon loših izbornih rezultata ili afera - s domaćeg prebacuje na međunarodni teren.

'Dubravka Šuica bila bi odličan diplomat. I ja sam joj dok sam bio ministar vanjskih poslova nudio da uđe u diplomaciju', otkriva Miomir Žužul

U diplomatske bi vode u dogledno vrijeme mogli i neki drugi HDZ-ovi kadrovi, koji su poraženi na izborima.