RUKA RUKU MIJE

HDZ najavio koaliciju s Kerumom u Splitu

02.06.2009 u 13:57

Bionic
Reading

'Kampanja je uvijek jedno, a stvarni život poslije toga nešto drugo. Predsjedništvo stranke na odluku Gradskog odbora u Splitu neće utjecati. Ako oni odluče ući u koaliciju s Kerumom i procijene da je to u interesu Splita, ne vidim razloga zašto ne bi ušli', kazala je potpredsjednica HDZ-a Jadranka Kosor na temu mogućeg udruživanja snaga njene stranke s Kerumovom listom u Splitu

Nakon što je izbornu pobjedu HDZ-a iz New Yorka proglasio njegov predsjednik i premijer Ivo Sanader isto su danas učinili i potpredsjednica Jadranka Kosor i glavni tajnik stranke Ivan Jarnjak. Prema njihovu mišljenju, HDZ je premoćno pobijedio, a izbori su, kažu, pokazali da uživaju veliku potporu birača u teškim vremenima gospodarske krize i polemika oko nekih propisa i zakona koji su doneseni.

'Uspoređujući postotke koje je HDZ dobio na izborima 2005. i ove od prošlog tjedna, možemo reći da smo svugdje u županijama dobili veći broj glasova nego prije četiri godine, a samo u dvije sredine ne radi se o takvoj statistici', kazala je Kosor

Kako sve ne bi ostalo na rekla-kazala, Jarnjak je iznio i neke podatke.

'Prije četiri godine bili smo na vlasti u osam županija, 59 gradova i 210 općina. Danas imamo vlast u 10 županija, 57 gradova i 232 općine. Zajedno s koalicijskim partnerima imamo vlast u 13 županija', naglasio je Jarnjak i dodao da je u proteklom razdoblju HDZ u svoje redove primio 110 tisuća novih članova, što je zasigurno pridonijelo boljem izbornom rezultatu.

Jarnjak smatra da je njihov stalni rad na terenu urodio plodom, što je u konačnici vidljivo i u izbornim rezultatima, a u svom osvrtu nije se propustio obrecnuti i na SDP.

'Nismo zapustili stranku i terenski kao što je to učinio SDP, a i to što njihov predsjednik Milanović nije čestitao Bandiću, za nas kao promatrače je zanimljivo. To pokazuje da tu nešto ne štima', mišljenja je Jarnjak

Iako nemaju vlast ni u jednom od četiri velika grada, u HDZ-u ne smatraju da je to odveć bitno jer izbori su se, kako rekoše, provodili u njih 126. No čini se da se u HDZ-u nisu pomirili s gubitkom Splita i da bez obzira na Sanaderove istupe u kojima je direktno napadao Keruma računaju na suradnju s njim u Gradskom vijeću.

'Kampanja je uvijek jedno, a stvarni život poslije toga nešto drugo. Predsjedništvo stranke na odluku Gradskog odbora u Splitu neće utjecati. Ako oni odluče ući u koaliciju s Kerumom i procijene da je to u interesu Splita, ne vidim razloga zašto ne bi ušli', zaključila je Kosor.