Lokalni izbori 2009 PRVI DAN NOVOG MANDATA

Jakovčić traži hitan posjet Milinovića Puli

Istarski župan Ivan Jakovčić danas je - prvog dana novog mandata najprije posjetio pulsku Opću bolnicu, gdje je sudjelovao u radu Upravnog vijeća te najveće istarske zdravstvene ustanove

PULA - Tom je prigodom Jakovčić rekao kako želi da se svi zauzmu kako bi se ostvario projekt nove pulske bolnice.

"To je naš ključni projekt u mandatu 2009.-2013. te sam zato danas uputio pismo ministru zdravstva Darku Milinoviću i zatražio njegov hitan dolazak u Pulu kako bismo razgovarali o redovitom poslovanju bolnice i o projektu izgradnje nove bolnice", rekao je Jakovčić.

Ponovio je da postoji građevinska dozvola te da je ta županija izradila "jasan koncept financijske konstrukcije za financiranje svog dijela koji bi trebao iznositi oko 150 milijuna kuna". Upravo zato, dodao je, želi da i ministarstvo "jasno i nedvosmisleno kaže kako će se financirati nova županijska bolnica vrijedna oko 650 milijuna kuna".

"Mi želimo da se čim prije raspiše natječaj, da već početkom iduće godine krene izgradnja nove bolnice te želimo, ne zbog predizbornih obećanja, nego zbog realne potrebe naših građana, povećanje zdravstvenog standarda na visoku europsku razinu", poručio je župan Jakovčić i dodao da bi bolnicu trebalo završiti najkasnije do 2012. godine.

Na današnjoj sjednici Upravnog vijeća razgovaralo se i o poslovanju bolnice. Po Jakovčićevim riječima, njezino financijsko poslovanje u travnju ove godine bilo je pozitivno, no s obzirom na opterećenost kreditom koji datira još iz devedesetih godina, istarski župan vjeruje da će proračun pulske Opće bolnice biti moguće povećati.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još