SABO LIKUJE U VUKOVARU

'Za moju pobjedu zaslužan je i HDZ'

01.06.2009 u 14:43

Bionic
Reading

Pobjednik u drugome izbornom krugu za vukovarskoga gradonačelnika kandidat SDP-a Željko Sabo izjavio je gostujući na Hrvatskome radiju Vukovar da će nakon primopredaje vlasti najprije zatražiti nezavisnu reviziju poslovanja grada i gradskih tvrtki i ustanova

"Imao sam informacije da mi neće biti lako i da je grad zadužen" rekao je, dodajući da će zato zatražiti da "reviziju poslovanja u gradu načini neovisna revizorska tvrtka čiji će nalaz svi građani moći dobiti na uvid". Istaknuo je kako će pozvati i sve državne institucije i ustanove te druge gradove i općine u Hrvatskoj da budu odgovorni prema Vukovaru.

Komentirajući glasine da je pobijedio zahvaljujući glasovima pripadnika srpske nacionalne manjine, Sabo je rekao kako je jedino siguran su za njega glasovali članovi njegove obitelji i rodbina, od kojih je, kako je naveo, dobio osam glasova.

Također je najavio da će, čim preuzme dužnost gradonačelnika, potaknuti izbore među pripadnicima srpske nacionalne manjine u Vukovaru kako bi izabrali zamjenika gradonačelnika.

"Mislimo da je pošteno da vukovarski Srbi sami među sobom izaberu onoga za koga smatraju da treba biti zamjenik gradonačelnika Vukovara s obzirom na to da im to mjesto pripada", rekao je Sabo.

Dosad je po pravilu zamjenik vukovarskoga gradonačelnika srpske nacionalnosti bio član SDSS-a, stranke koja ga je i predlagala za tu dužnost.

Procijenio je kako bi mu bilo mnogo teže pobijediti da mu je protukandidatkinja bila dosadašnja vukovarska gradonačelnica Zdenka Buljan (HDZ), a ne Damir Barna.

"Mislim da je mojoj pobjedi, osim građana Vukovara, pridonio i predsjednik vukovarskoga HDZ-a Petar Mlinarić sa svojim istupima koji su revoltirali građane, koji su osjetili da moj protukandidat nije u stvari Damir Barna, nego njegov šef Mlinarić", procijenio je.

Po neslužbenim rezultatima, u drugome izbornom krugu za vukovarskoga gradonačelnika kandidat SDP-a Željko Sabo osvojio je 51,03 posto glasova, a kandidat koalicije HDZ-HSP-HSU-HSS-HSLSDamir Barna (HDZ) dobio je 47,61 posto glasova.