SMJENA VLASTI U DUBROVNIKU

Vlahušić slavi, Šuica plače

31.05.2009 u 21:28

Bionic
Reading

Andro Vlahušić dočekan je uz ovacije oko 21 sat u svom stožeru, King Richard's pubu. Čestitke su pristizale sa svih strana, nakon čega je Vlahušić izjavio da će zahvaliti Šuici što je osam godina vodila Grad. 'Vidjet ćete da će promjena biti, ali one će biti tople, ljudske i neće biti osvetničke', kazao je Andro Vlahušić. Njegova protivnica Šuica nije mogla sakriti razočarenje zbog gubitka, pa je i suza potekla niz njezino lice

U Dubrovniku je kandidat HNS-a, SDP-a, HSU-a i HSLS-a Andro Vlahušić sa 54,32 posto osvojenih glasova pobijedio je dosadašnju HDZ-ovu gradonačelnicu Dubravku Šuicu, koja je osvojila 43,87 posto. U prvom krugu Vlahušić je osvojio 42,91 posto, a Šuica 39,11 posto.

Šuica nije mogla sakriti suze

Vlahušić je najavio da će prva tvrtka koju će posjetiti biti Čistoća jer prljavo, kako je rekao, neće biti ništa više u Gradu, izvijestio je Dubrovački list.

'Budući da smo bili inicijatori SDP-a i koalicije, čestitke upućujem svim koalicijskim partnerima. Zadovoljstvo mi je bilo raditi s njima tijekom cijele kampanje. Čestitam građanima Dubrovnika što su odabrali nas kao dobitnu kombinaciju drukčijeg modela vladanja ovim Gradom. Mogu sigurno reći da ću kao dio gradonačelnikovog tima pokazati otvorenost i odgovornost prema građanima. Dubrovnik je izabrao socijaldemokraciju i liberalizam', izjavila je zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac-Bonačić.

'Koliko imamo rezultate u našem stožeru vodi protukandidat. Razlika je očita i po svemu sudeći mogu zaključiti da će protukandidat pobijediti', rekla je Dubravka Šuica dodajući kako se želi zahvaliti svim građanima Dubrovnika koji su glasovali i za nju i protiv nje.

'Želim protukandidatu, odnosno mom protivniku čestitati na izbornom rezultatu. Mogu konstatirati da su se građani Dubrovnika zaželjeli promjene, ali i demagogije i trećeg lica. Želim vjerovati da će protukandidat sva ona dana obećanja ispuniti i da ću ih ja kao građanka Dubrovnika također uživati. Moja poruka građanima jest da se nisam umorila raditi, te da ću i dalje raditi kao saborska zastupnica. Nakon 7,5 godina mandata i ozbiljnog rada i projekata ovog ljeta sigurno ću imati i zasluženi odmor', izjavila je Dubravka Šuica za Dubrovački list na Stradunu.