KARLOVAČKI ŽUPAN

Šemso Tanković podupire HDZ-ovog kandidata

29.05.2009 u 15:25

Bionic
Reading

Kandidata za karlovačkoga župana Ivana Vučića (HDZ) danas su na zajedničkoj konferenciji za novinare poduprli i predstavnici predizbornih koalicijskih partnera (HDZ-HSS-HSLS-HSU-SDAH) i kandidati za župana koji su u prvome krugu ispali iz utakmice Bernardica Topolnjak-Halapa (HSP) i Vladimir Peršin (Zalena lista).

Šemso Tanković, saborski zastupnik i predsjednik SDA Hrvatske, rekao je da u Karlovačkoj županiji ima oko 1200 Bošnjaka te da nisu bili dobro organizirani do devedesetih godina, a otkako je HDZ preuzeo odgovornost u toj županiji, u Karlovcu i u vojnićkoj i cetingradskoj općini osnovane su islamske zajednice i osigurane su prostorije za rad vijeća bošnjačke nacionalne manjine.

Sve to govori o ostvarivanju ljudskih prava i demokracije i sretan sam što smo mogli sudjelovati u izbornoj pobjedi gradonačelnika Damira Jelića (HDZ) u prvome krugu, a budući da ne sumnjam u pobjedu Ivana Vučića za župana u drugome krugu, unaprijed mu čestitam na novoj dužnosti, izjavio je Tanković.

Bernardica Topolnjak-Halapa spomenula je nedavnu ocjenu SDP-a po kojoj su ona i predstavnici drugih stranaka pohrlili dati potporu Ivanu Vučiću iz "klijentelističkih" razloga, što je nazvala "pokvarenim načinom".

"Samo slijepac ne može vidjeti da je izbor Ivana Vučića za župana jedini pravi put pa su optužbe da podrškom stavljamo osobni interes ispred općega grube laži", rekla je.

Nedjeljko Strikić, nositelj liste HDZ-HSS-HSLS za Županijsku skupštinu, koja je osvojila 23 mjesta (u odnosu prema 11 mjesta, koliko je osvojila koalicija SDP-HNS od ukupno 41 mjesta), rekao je kako prije na konferenciji za novinstvo za SDP-ova kandidata Brunu Kurelića nije rekao da bi radio "eksperimente na ljudima", pri čemu je dodao kako nikako nije riječ o medicinskim eksperimentima budući da su i on i Kurelić kirurzi karlovačke Opće bolnice, nego je mislio na "politički eksperiment".

"Kako Kurelić uopće misli da bi mogao voditi izvršnu vlast u Županiji u kojoj suprotna politička opcija ima apsolutnu vlast?" upitao se Strikić.

Strikić i Vučić pozvali su birače u Karlovačkoj županiji da u nedjelju iziđu na izbore i zaokruže broj dva jer je kandidat Ivan Vučić "jamstvo prosperiteta".