IZBORNO DODVORAVANJE

Šuica ukinula stroga pravila parkinga

27.05.2009 u 11:48

Bionic
Reading

Poznata je izreka da se utopljenik hvata i za slamku, pa se tako aktualna gradonačelnica Dubravka Šuica par dana uoči drugog kruga izbora opet uhvatila regulacije parkiranja oko grada. Jučer su brzinski skidane table s obavijestima da je parkiranje dozvoljeno samo onima koji imaju dozvole, pa se sada opet mogu i smiju svi parkirati za pet kuna po satu. Gubitnik će u ovom slučaju biti nova skupocjena garaža

Režim parkiranja na potezu od Ilijine glavice do Boninova vraćen je na staro, odnosno na stanje prije uvođenja eksperimentalne faze. Odlučilo je tako Poglavarstvo na čelu s gradonačelnicom Dubravkom Šuicom, a na prijedlog pročelnika Darinka Ivekovića.

'Nakon tri mjeseca primjene novog sustava parkiranja, kojim je parkiranje na potezu od Ilijine glavice do Boninova bilo rezervirano samo za stanare okolnih ulica, odnosno povijesne jezgre, stanje parkinga i prometa na tom području ocijenjeno je dobrim. Uveo se red u prometu, a smanjena je gužva i promet oko povijesne jezgre i preko Pila', istaknula je gradonačelnica Šuica, prenosi Dubrovački list.

'Bez obzira na to, osluškivali smo bilo građana i došli do nekih drukčijih zaključaka. Proveli smo i anketu među građanima, osjetili smo zadovoljstvo uvođenjem reda u promet, ali istovremeno i veliko nezadovoljstvo rezerviranjem pojedinih parkinga isključivo za stanovnike povijesne jezgre te za stanare pojedinih ulica. Sve to je rezultiralo zabranom parkinga za ostale sugrađane', objasnila je odluku Šuica dodajući kako je također zamijećeno i da stanovnici povijesne jezgre i kontaktne zone osigurani parking za njihove potrebe nisu ocijenili kao osobitu pogodnost, već kao ograničenje mogućnosti dolaska njihove rodbine, drugih sugrađana i turista na to područje. Šuica je napomenula kako još uvijek postoji garaža kao krajnja alternativa koju 'i dalje toplo preporuča'.

Tijekom rasprave Tonči Peović, član poglavarstva zadužen za pitanja prometa, istaknuo je kako razlog nezadovoljstvu leži i u činjenici što nije izgrađena komunikacija između garaže i Pila, čime je pristup povijesnoj jezgri znatno teži.

Vraćanje parkinga na staro stupa na snagu danom donošenje odluke, dakle od utorka, 26. svibnja nema više rezerviranog parkinga.