OSTOJIĆ NA PERISTILU

Inzistirao na pitanju: Je li Hajduk svetinja?

27.05.2009 u 10:20

Bionic
Reading

Još je nekoliko dana ostalo do drugog kruga izbora za gradonačelnike. Nakon relativnog zatišja, kandidati za gradonačelnika Splita nastavljaju predizbornu kampanju. Željko Kerum se uglavnom drži svog stožera u prodajnom centru Joker i džogira po Marjanu. Ranko Ostojić se, za razliku od njega, ponovo odlučio za direktnu komunikaciju sa simpatizerima i protivnicima na Peristilu

Sinoć u 20 sati upriličio je javni forum i tribinu za građane Splita na Peristilu. Moderator je opet bio Saša Ljubičić, novinar Slobodne Dalmacije i on je uspješno vodio sučeljavanje SDP-ovog kandidata i njegovih sugrađana.

Bilo je tu uobičajenih predvidivih pitanje, sitnih provokacija i konstruktivnih upita. Ostojić je uspješno ostvario kontakt s prisutnima i između upita izložio standardne postavke svog programa i kampanje. Iako nije više sučeljen direktno HDZ-u, nije propustio kritizirati neke njihove recentne projekte, posebno dvoranu u Lori za koju tvrdi da ćemo je još dugo plaćati.

Naravno, kritizirao je i Kerumova olaka i nerealna obećanja o rješenju problema nezaposlenosti i podstanarstva, a posebno je bio oštar prema omalovažavanju znanja i obrazovanja, ciljajući na Kerumov stav i izjavu da njemu diploma ne treba i da je on može kupiti kad hoće.

Jedan od intrigantnijih upita bio je onaj jednog građanina koji je izričito zahtijevao jasan odgovor s da ili ne. Pitanje je glasilo 'je li Hajduk svetinja'? Ostojićev kratki odgovor bio je 'ne' i dobio je aplauz u publici.

Na kraju moramo konstatirati da su kandidati posljednjih dana bili neočekivano pasivni. Ostaje za vidjeti hoće li se narednih nekoliko dana što promijeniti. Uostalom, još čekamo nalaze vještačenja.