PRAVO NA GRAD OPTUŽUJE

Uništeni plakati usmjereni protiv Bandića

26.05.2009 u 18:29

Bionic
Reading

Inicijativa Pravo na grad i Zelena akcija optužili su zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da je kriv što je u ponedjeljak, 25. svibnja, između 20 i 24 sata uništeno više od dvadeset jumbo plakata Prava na grad postavljenih u subotu, 23. svibnja, kojima se upozorava na mutne poslove aktualne gradske vlasti i poziva građane da izađu na izbore

Plakat sa slikom gradonačelnika Bandića i natpisom 'Djela govore: Više od dvije milijarde kuna muljaža' nastavak je kampanje MUTNA koju već dva mjeseca provode Pravo na grad i Zelena akcija. Temeljena je na brandu zagrebačke MUTNE vode i web stranici www.Mutna.com na kojoj se građani mogu podsjetiti na sve afere gradske vlasti.

'Radi kaznenog djela protiv imovine (uništenje i oštećenje tuđe stvari) podnijet ćemo kaznenu prijavu protiv zasad nepoznatog počinitelja, iako sumnjamo na gradonačelnika Bandića i njegov izborni stožer. S obzirom na sadržaj plakata, jasno je u čijem je interesu njihovo uklanjanje, a isto tako je očito da su za ovakav poduhvat bili potrebni veći ljudski i financijski resursi', stoji u priopćenju ovih dviju udruga koje je potpisao Teodor Celakoski .