Lokalni izbori 2009 GLAS ZA PEČENO

Radnici zbog izbora ne mogu na janjetinu?!

  • Autor: tportal.hr
  • 26.5.2009 15:28:37
  • 26.5.2009 15:14:31

Zbog izbora koji se održavaju ove nedjelje, djelatnici Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje prvi bi put u 11 godina mogli ostati bez janjetine u Gorskom kotaru

Naime, djelatnici ove tvrtke od 1998. godine redovito putuju na Radničke sportske igre u Poreč, a pri povratku redovito ručaju u restoranu Rim, najpoznatijem po velikoj ponudi janjetine s ražnja, piše Glas Slavonije

- Ove godine se poklopilo da se puta vraćamo baš 31. svibnja, odnosno na dan izbora, pa su nam poslodavci, odnosno čelni ljudi osječkog HZMO-a, savjetovali da odustanemo od janjetine te se vratimo ranije kako bismo do 19 sati stigli na izbore.

Odmah smo se pobunili te ponudili kompromis da krenemo dva sata ranije i odradimo rani ručak oko 11 sati. Tada bismo na vrijeme stigli u Osijek, no oni ni na to nisu pristali. Na koncu smo proveli referendum tko je za ručak, a tko protiv njega, i prevaga je bila u korist janjetine - priča ogorčeni djelatnik HZMO-a koji je, kako kaže, u strahu od otkaza želio ostati anoniman.

Djelatnici HZMO-a dodaju da je u petak održan i službeni sastanak, kojem je nazočio i sam pročelnik HZMO-a Ilija Ćurić, a na istom je protivno referendumu donesena odluka da se na janjetinu ne ide, no nezadovoljni radnici najavili su novi sastanak.

- Iako nam nitko nije izravno rekao za koga u nedjelju moramo glasati, indirektno nam se daje do znanja koje bismo kandidate trebali poduprijeti. Smatramo da je ovo čisti mobing nad radnicima, posebice stoga što Radničke igre i cijeli put plaćamo iz vlastitog džepa pa bismo onda ovaj naš izlet trebali organizirati onako kako mi želimo, a ne da nam se postavlja prisilni raspored - zaključuje ogročeni HZMO-vac.

Predstojnik Područnog ureda Zavoda za mirovinsko osiguranje Ilija Ćurić kaže da on uopće ne ide na Sportske igre i da je riječ o stvari koju organizira sindikat. “Ja na tom sastanku nisam rekao ni riječ jer ne moga ja nikoga tjerati da ide na glasovanje. Što se mene tiče, mogu jesti i škampe, a ne samo janjetinu”, komentirao je uzrujani Ćurić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još