Lokalni izbori 2009 UTRKA ZA ŽUPANA

HNS pozvao članstvo da podrže Šišljagića

  • Autor: Hina
  • 25.5.2009 13:34:03
  • 25.5.2009 13:31:34

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić, kandidat za osječko-baranjskog župana u drugom izbornom krugu, i Ivica Mandić, predsjednik Županijskog HNS-a potpisali su danas u Osijeku koalicijski sporazum o suradnji, a Mandić je članstvo HNS-a pozvao da na lokalnim izborima u drugom krugu, u nedjelju, 31. svibnja, glasuju za Šišljagića.

Predsjednik Osječko-baranjske organizacije NHS-a Mandić izjavio je kako je koalicijski sporazum s HDSSB-ov najlogičniji potez, jer s tom strankom uspješno koaliraju u nizu općina i gradova u Županiji.

Dodao je da je županijski HNS o svojoj odluci izvijestio svog koalicijskog partnera SDP-e, te kako se oni s njom slažu.

' Želimo kao stranka biti dosljedni i jasno poslati poruku biračima kako ne želimo čekati rezultate drugog izbornog kruga, pa se onda odlučiti za koaliciju ili župana koji bude izabran', kazao je Mandić.

Za većinu vijećnika u Skupštini Osječko-baranjske županije ovoj koaliciji nedostaje jedan glas, a kako je kazao Šišljagić 'to neće biti problem'.
Ivan Vrdoljak, HNS-ov kandidat za osječkog dogradonačelnika u koaliciji HDSSB-HNS-Zeleni Hrvatske, rekao je kako je sasvim logično da se 'dobra suradnja HNS-a na gradskoj razini prenese i na županijsku'.

Krešimir Bubalo, kandidat HDSSB-a za osječkog gradonačelnika koji je u prvom izbornom krugu osvojio najviše glasova, rekao je da s jučer potpisanim koalicijskim sporazumom s Gordanom Matkovićem, čija je Nezavisna lista osvojila pet mandata u osječkom Gradskom vijeću, uz devet HDSSB-ovih, imaju većinu od 14 vijećnika.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još