NEREGULARAN PRVI KRUG

U Omišu se ponavljaju izbori

22.05.2009 u 20:58

Bionic
Reading

Županijsko splitsko-dalmatinsko izborno povjerenstvo je jednoglasno odlučilo poništiti izbore na izbornom mjestu Nova Sela u Omišu nakon što je ustanovljena "teža" povreda pravilnosti glasovanja na tom biralištu na lokalnim izborima u prošlu nedjelju 17. svibnja, a ponovljeno glasovanje na tom biračkom mjestu održat će se istog dana za kada je zakazan drugi izborni krug lokalnih izbora, to jest 31. svibnja

Da podsjetimo, nakon što su članovi koalicije HSP-HDS-HSS-HČSP nakon anonimne dojave i uvidom u biračke spiskove utvrdili da su na izbore izašli ljudi koji su na dan izbora bili u inozemstvu, a neki od njih su im to i potvrdili, zakotrljala se lavina.

Kasnije je utvrđeno, a tportal.hr u posjedu je zapisnika u kojem jedan HDZ-ov član biračkog odbora tvrdi da je dopustio nekim osobama da glasuju u ime drugih, da je isti taj hadezeovac i osobno glasovao u ime svojih dviju rodica.

Koalicija je zbog svega zatražila kompletno poništavanje izbora, a ne samo na biračkim mjestima na kojima su utvrđene nepravilnosti i najavila podizanje kaznene prijave protiv ŽIP-a ako on ne kazni odgovorne za taj incident.

'U Omišu će 31. svibnja biti održani novi izbori za gradonačelnika i članove Gradskog vijeća', kazao je član povjerenstva ŽIP-a desete izborne jedinice Miho Mratović.