Lokalni izbori 2009 IZBOR ISTARSKOG ŽUPANA

Cuccurin: Drugi krug je referendum za promjene

Kandidat Udruge građana Ladonja za istarskoga župana Plinio Cuccurin na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ustvrdio kako je drugi krug za izbor župana zapravo referendum za promjene u Istri te je poručio građanima da - ako žele promjene - glasuju za njega, a ne za njegova protukandidata Ivana Jakovčića

PULA - 'Prvi krug je bio izlučivanje kandidata za finale u kojemu su građani rekli da žele promjene i da u finale idemo Jakovčić i ja', rekao je Cuccurin, dadajući kako je ponosan na svaki glas, a činjenica da je Jakovčić dobio 47 posto, a ostali kandidati 53 posto, trebala bi zabrinuti njegova protukandidata.

Također je rekao kako je Jakovčić u cijeloj Istri dobio manje glasova od svojih gradonačelnika, što je činjenica koja ga boli te bi se trebao zapitati zašto se to dogodilo.

Po Cuccurinovim riječima, trenutačno stanje u Istarskoj županiji obilježava porast broja nezaposlenih, koji je u ožujku ove godine bio 25 posto veći nego u ožujku prošle godine, a novoprijavljenih nezaposlenih u travnju čak 79 posto više u odnosu prema istome mjesecu lani.

To je rezultat proturecesijskih mjera Ivana Jakovčića, koje su donesene 'isključivo u funkciji izbora, a sada se vidi da puštaju vodu', rekao je, dodajući da je Istri nužna gospodarska strategija.

Cuccurin je istaknuo da je jedna od mogućnosti poboljšanja stanja u javnoj upravi zapošljavanje mladih na rješavanju zaostalih predmeta vezanih uz urbanizam, čime bi se, kako je dodao, 'pokrenula građevinska operativa, prikupili veći komunalni doprinosi i otvorila nova radna mjesta'.

Ladonjin kandidat za župana komentirao je danas i izjave potpredsjednika IDS-a i saborskog zastupnika Damira Kajina o tome da se u Puli, glasujući za tu udrugu, previše građana opredijelilo za kapital.

'Spominjanje duhanske mafije i pozivi na linč vrijeđanje su 24.429 građana koji su glasovali za mene. Očito su čelnici IDS-a zaboravili što znači naziv IDS jer očito više nisu ni demokrati ni sabor jer ne prihvaćaju one koji drukčije razmišljaju', poručio je Cuccurin.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još