UTRKA ZA DRUGI KRUG

Jakovčić želi biti župan svih građana Istre

21.05.2009 u 14:53

Bionic
Reading

Kandidat koalicije IDS-SDP-HNS za istarskoga župana Ivan Jakovčić na današnjoj je konferenciji za novinare u Rovinju poručio da želi biti župan svih građana Istre i da vjeruje da će to i biti

Ivan Jakovčić istaknuo je da su građani Istre na nedjeljnim lokalnim izborima poslali mnoge poruke, a najvažnija je ona iz Rovinja, gdje je dobio 55 posto glasova birača, a njegov protukandidat u drugome krugu Plinio Cuccurin samo 25 posto.

'Rovinj je grad u kojemu građani najbolje poznaju rad Plinia Cuccurina jer tu radi više od dvadeset godina, ali i moj rad u politici, gdje također djelujem gotovo dvadeset godina', rekao je Jakovčić, ističući da je Istra jedinstvena i da se opredijelila.

Građani su rekli što misle i poduprli su politiku koja je do sada, kako je rekao, 'stvorila uspješnu priču o Istri'. Po Jakovčićevim riječima, poruka iz Rovinja govori sve i najjasniji je znak što građani misle o njemu i o njegovu protukandidatu u drugome izbornom krugu.

'Dosta mi je svega onoga što je tijekom predizborne kampanje izrečeno protiv istarskoga konsenzusa i jedinstva Istre, koje sam uspio stvoriti zajedničkom politikom u Istri', naglasio je Jakovčić. Kad je riječ o konsenzusu, prvi segment ogleda se u snazi građana koji su se opredijelili za politiku koju vodi IDS, a koju podupiru SDP i HNS, ali i manjine i neke nezavisne liste, a drugi je segment u samome timu u Istri, koji je on (Jakovčić) obećao i najavio građanima, a oni su ih prepoznali kao kandidate za gradonačelnike u Istri, rekao je Jakovčić.

Odgovarajući na pitanje novinara, rekao je kako vjeruje da će u drugome krugu pridobiti potporu građana koji su u prvome krugu glasovali za kandidata HSU-a, ali i za Nezavisnu listu Dine Debeljuha.