'PROTOTIP NAŠEG POLITIČARA'

Risa: Jedno mislim, drugo govorim, treće ću raditi

21.05.2009 u 14:09

Bionic
Reading

Nezavisni kandidat za načelnika općine Proložac Joško Kraljević Risa svojim je izjavama i sloganima 'Meni će bit bolje, vama isto', 'Meni sve, vama ništa', 'Obeća sam ženi da ću od općine napraviti malo obiteljsko gospodarstvo', 'Lakše je nosati pečat i kartice, prodavati političku maglu, nego po bauštelama' privukao veliku medijsku pozornost i prošao u drugi izborni krug

PROLOŽAC - Protukandidat mu je HDZ-ov aktualni načelnik Mate Lasić, a Risa veli da je uvjeren u svoju pobjedu, te nastavlja sa svojim kontradiktornim izjavama i, kako kaže 'pila naopako', piše Jutarnji list.

'Ja sam pravi prototip hrvatskog političara, možda malo drukčijeg kova. Ipak, u stilu velikih i malih političkih lisaca, jedno mislim, drugo govorim, a treće ću raditi. Ovo sve što sam izgovorio, u predizbornoj kampanji, raznim domaćim i stranim medijima - ne mora se ostvariti'.

Pojašnjava nam da njegova ironično-satirična kampanja, koja ga je od političkog anonimca pretvorila u glavnu zvijezdu ovih lokalnih izbora, ima i drugu, ozbiljniju stranu medalje, o kojoj se vrlo malo priča.

'U prve dvije godine mog mandata u Prološcu će se otvoriti sto radni mjesta, na poslovima vezanim uz moderne tehnologije! To nisu floskule, postoje zainteresirani ulagači kojima ću ja, kao načelnik, osigurati sve preduvjete, a oni su vrlo ostvarivi'.

Tvrdi da njegov 'ozbiljni' program, koji je tiskao u 600 primjeraka, u prvom izbornom krugu podijeljen sumještanima po kućnim adresama, ima svoju težinu. U to su se mogli uvjeriti svi koji su ga pročitali, a glas za mene je ulog u bolju budućnost - veli nam Risa.