ČEŠLJANJE UGOVORA U BOLNICI

Šuičin zamjenik zaprijetio Vlahušiću

21.05.2009 u 14:00

Bionic
Reading

HDZ-ova kandidatkinja za dubrovačku gradonačelnicu i sadašnja gradonačelnica Dubravka Šuica danas je na konferenciji za novinare zahvalila biračima na potpori i izrazila zadovoljstvo osvojenim brojem glasova u prvome krugu lokalnih izbora te osvojenim brojem vijećničkih mandata liste HDZ-HSS u Gradskome vijeću.

S 11 osvojenih vijećničkih mjesta potvrđen je kontinuitet, rekla je Šuica, koja će se u drugome izbornom krugu za dužnost dubrovačke gradonačelnice boriti s kandidatom Androm Vlahušićem (SDP, HNS, HSU, HSLS).

Vlahušić je u prvome krugu dobio potporu 42,91 posto birača izašlih na izbore, a Šuica 39,11 posto.

Dubravka Šuica rekla je da su ona i njezina lista, kad je riječ o broju glasova, dobili više glasova jer je 2005. bilo šest tisuća birača koji su njezinoj listi dali povjerenje, a sada se taj broj povećao na više od sedam tisuća.

Istaknula je kako je pogriješila što medijski nije dobro predstavila postignute rezultate i ostvarene projekte u protekle četiri godine obnašanja vlasti, te je dodala kako su je "rivali napadali protekla tri mjeseca kroz plaćene medijske oglase, na što nije odgovarala".

Kandidat za zamjenika gradonačelnika Joško Glavić, spomenuvši protukandidata za gradonačelnika Andru Vlahušića i njegove medijske istupe vezane za dubrovačku Opću bolnicu, čiji je ravnatelj, rekao je kako će u toj bolnici uskoro 'pasti maske'. Dodao je da će nova županijska vlast doći do svih, kako je ustvrdio, tajnih ugovora i privatnih poslova koji su se ondje događali.

Kandidati HDZ-a ustvrdili su kako je bilo manipulacija anketama koje su, dodali su, biračima sugerirale potpuno krive i netočne podatke, što su to izričito radili neki mediji.