TESTIRANJE NA DROGU

Kosa Željka Keruma ipak na analizi

21.05.2009 u 09:12

Bionic
Reading

Željko Kerum, kandidat za gradonačelnika Splita, u srijedu je oko 11 sati u pratnji svog odvjetnika Miroslava Šarića bio u Zavodu za sudsku medicinu pri KBC-u Split kako bi dao uzorak kose za testiranje na drogu

Razlog testiranja je izjava njegovog protukandidata, SDP-ovca Ranka Ostojića koji je prije desetak dana u predizbornoj kampanji rekao da je 'Kerum indijanski poglavica, zvao bi se Bijeli Prah'.

Kako tumače u Kerumovu stožeru, Ostojić je na taj način poznatoga splitskog poduzetnika osumnjičio da uživa opijate, pa ga je Kerum odlučio sudski goniti i tražiti milijun kuna odštete.

Nakon što je došao u Zavod za sudsku medicinu Željko Kerum je dobrovoljno u toksikološkom laboratoriju Zavoda dao uzorke vlasi svoje kose na analizu.

'Bio sam sa svojim odvjetnikom, gospodinom Miroslavom Šarićem u Zavodu za sudsku medicinu jer želim da se na ovaj slučaj stavi točka i da skinem ljagu sa svoga imena. Osobu koja je udarala ispod pojasa tijekom predizborne kampanje i mene ovako grubo optužila ne želim čuti, a ne želim je ni vidjeti, on za mene jednostavno ne postoji.

Samo se možemo vidjeti na sudu, pa neka tamo objasni sucu zašto me je oklevetao i zašto se tako ponio prema meni. Daljnji tijek cijelog slučaja je u rukama mog odvjetnika Miroslava Šarića i o ovome ne želim više razgovarati', rekao je u telefonskom razgovoru za Slobodnu Dalmaciju Kerum.

Rezultati toksikološke analize trebali bi gotovi za tjedan dana. U trenutku dolaska Željka Keruma u Zavod u njemu je bilo 20-ak studenata Medicinskog fakulteta u Splitu koji su, vidjevši ga, počeli pljeskati, oduševljeni što se odlučio na takav potez kojim želi dokazati svoju nevinost.