NAPADI NA NOVINARKE

Kerumove smetnje u komunikaciji s medijima

20.05.2009 u 10:05

Bionic
Reading

Željko Kerum je nastavio seriju svojih nesporazuma i ispada s medijima i novinarima. Posljednji u nizu smo doznali iz Novog lista, a tiče se novinarke iz splitskog dopisništva tog dnevnog lista

Jure Šundov i Krešimir Macan su već više puta pokušavali i uglavnom uspijevali amortizirati štetu koju izaziva splitski kandidat za gradonačelnika prilikom komunikacije s novinarima. Osim elementarne nepristojnosti i arogancije prema medijskim djelatnicima, Kerum iskazuje i otvoreni patrijarhalni seksizam i šovinizam prema novinarkama.

Novinarska obaveza i dio posla su i neugodna, provokativna pitanja i onoga trenutka kad je splitski poduzetnik odlučio ući u političku arenu, mora biti svjestan te činjenice. Ulaskom u politiku privatni život i posao postaju sfera interesa tiskanih i elektronskih medija. Tako je i reporterka Novog Lista postavila logično i neizbježno pitanje može li vidjeti rezultat pretrage na droge. Naime, Kerum je izjavio da se u petak testirao na narkotike i da je, naravno, čist.

Na pitanje o rezultatu testa je reagirao krajnje neugodno, uvredljivo i na šovinistički način. Reporterku je optužio, među ostalim, da ju je poslao Ranko Ostojić. Tako se jedna provokacija političkog rivala pretvorila u veliki problem za Keruma i, po svemu sudeći, ta priča će još više eskalirati. Mogao je odbiti odgovor, obećati naknadno očitovanje, ali uvrede su u političkoj sferi nedopuštene.

Nakon reporterke Nove TV, i reporterka Novog lista je postala kolateralna žrtva umjesto Sanadera i Ostojića. Bit će zanimljivo pratiti kako će se rasplesti iznenađujući tok priče oko testiranja na narkotike. S obzirom na veliki ulog svih strana u političkoj borbi u Splitu, moguće je predvidjeti još dramatičniji i nemilosrdniji nastavak predizborne kampanje