BARNA I SABO U DRUGOM KRUGU

Pobjeda HDZ-ove koalicije u Vukovarsko-srijemskoj županiji

18.05.2009 u 08:33

Bionic
Reading

Gradonačelnik Vukovara nije izabran u prvom krugu lokalnih izbora, a u drugi krug ušli su kandidat koalicije HDZ-HSP-HSU-HSS-HSLS Damir Barna koji je osvojio 47 posto glasova i kandidat SDP-a Željko Sabo s osvojenih 34 posto glasova.

Na izborima za Gradsko vijeće Vukovara najviše glasova, prema privremenim i neslužbenim rezultatima gradskog Izbornog povjerenstva, osvojila je koalicija HDZ-HSP-HSU-HSS-HSLS za koju je glasovalo 42 posto birača od njih 11.263 koliko je izašlo na izbore. Na drugom mjestu nalazi se SDP s 31 posto, a izborni prag prešao je i SDSS s devet posto osvojenih glasova.

Riječ je o glasovima prebrojanim na svih 16 birališta koliko je bilo otvoreno u Vukovaru koji broji ukupno 33.101 birača. Koalicija HDZ-HSP-HSS-HSLS-HSU-PSS s osvojenih 59,16 posto glasova pobijedila je na izborima za Županijsku skupštinu Vukovarsko-srijemske županije, prema privremenim i neslužbenim podacima županijskog Izbornog povjerenstva koje je obradilo podatke sa svih 185 biračkih mjesta.

Koalicija SDP-HNS-DC-DSU-SDA Hrvatske osvojila je 22,08 posto, SDSS s 8,46 posto, a HDSSB 7,19 posto, dok je Nova srpska stranka (NSS) s 3,63 posto ostala ispod izbornog praga.