SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

Marina Lovrić ponovno županica

18.05.2009 u 07:54

Bionic
Reading

Dosadašnja sisačko-moslavačka županica i predsjednica Županijskog odbora SDP-a Sisačko-moslavačke županije Marina Lovrić, prema neslužbenim, ali potpunim izbornim rezultatima sa svih 341 biračkih mjesta, pobijedila je u prvom krugu sa 50,90 posto glasova, a u Županijskoj skupštini najviše vijećničkih mjesta dobila je lista HDZ, HSS,HSLS, HSS, koju je nosila potpredsjednica HSS-a Marijana Petir

Marina Lovrić na izborima je vodila listu SDP-a, HNS-LD-a, DC-a, DSU-a, SDSS-a, SDA i SPH. Nositeljica liste HDZ, HSS, HSLS i HSU, saborska zastupnica i članica Predsjedništva HDZ-a Ivanka Roksandić dobila je 32,14 posto glasova, dok je kandidat HSP-a za župana Željko Kardaš dobio 13,12 posto glasova.

Najviše glasova i vijećničkih mjesta u novoj Županijskoj skupštini Sisačko-moslavačke županije, prema neslužbenim podacima sa svih biračkih mjesta, dobila je lista HDZ, HSS,HSLS, HSS, koju je nosila potpredsjednica HSS-a i saborska zastupnica Marijana Petir, sa 40,09 posto, dok je Koalicija koju je predvodila Marina Lovrić dobila 37,80 posto glasova.

U Županijsku skupštinu ušao je još jedino HSP, čiju je listu vodio Željko Kardaš, sa 13,06 posto glasova. U gradu Sisku u drugi krug ići će kandidati za gradonačelnika Davorko Vidović , predsjednik Gradskog odbora SDP-a, saborski zastupnik, koji je kao kandidat Koalicije SDP, HNS-LD, DSU,DC,SDSS, dobio 38,07 posto glasova, te aktualni gradonačelnik i predsjednik sisačkog HDZ-a Dinko Pintarić, Koalicija HDZ, HSS, HSLS, SDA i HSU, sa 34,45 posto glasova.

Najviše mjesta u sisačkom Gradskom vijeću imat će koalicija predvođena s HDZ-om , koju je nosio Dinko Pintarić, sa 37,53 posto glasova, Koalicija čiju je listu nosio Vidović dobila je 34,84 posto glasova, dok su u Gradsko vijeće ušle liste HSP-a sa 17,58 posto glasova, te Koalicija Stranke umirovljenika i Zelene liste sa 5,98 posto glasova. U prvom krugu izabran je novi gradonačelnik Gline Milan Bakšić, koji je kao kandidat HNS-LD, HSLS, HSS i SDP, dobio 54,50 posto glasova, dok je dosadašnji gradonačelnik Marko Sremić , kandidat koalicije HDZ, HSP i HSU, dobio 38,12 posto glasova i sići će s vlasti nakon 18 godina otkako je 1991. godine imenovan vladinim povjerenikom za Glinu, te je do sada bio gradonačelnik s najdužim mandatom u Hrvatskoj.

U prvom krugu za gradonačelnika Kutine izabran je dosadašnji gradonačelnik Kutine i zamjenik predsjednice HSLS-a Davor Žmegač, koji je kao kandidat HDZ, HSLS, HSP, HSS i HSU dobio 70, 02 posto glasova, u prvom krugu pobijedili su dosadašnja načelnica Općine Jasenovac Marija Mačković kao kandidatkinja HDZ,HSLS,HSU sa 78,99 posto glasova, te dosadašnji načelnik Općine Lekenik Marijan Crnkoci, koji je kao kandidat koalicije HSS, HDZ, HSU i HSLS osvojio 51,61 posto glasova.

U prvom krugu izabran je i dosadašnji načelnik Općine Popovača Josip Mišković, koji je kao kandidat HSP-a osvojio 52,17 posto glasova, te dosadašnji načelnik Općine Topusko Nikola Abramović, koji je kao kandidat Koalicije HDZ, HSP, HSS dobio 52, 62 posto glasova.