ŽELJE 'SELJAKA'

Friščić očekuje barem tri župana

17.05.2009 u 21:08

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Josip Friščić večeras je u središnjici HSS-a u Zagrebu, gdje s kandidatima stranke za Zagreb i Zagrebačku županiju očekuje izborne rezultate, istaknuo kako u HSS-u očekuju barem tri župana te veći broj načelnika i gradonačelnika.

"Ali teško je sada davati prognoze, odnosno vrlo brzo ćemo znati rezultate", rekao je Friščić novinarima.

Rekao je, da ga je malo iznenadio odaziv građana na lokalne izbore jer je očekivao veći izlazak zbog toga što su izbori neposredni za kandidate. "Međutim, to je pravo građana - ili da oni sami dođu ili da prepuste da to netko drugi obavi", rekao je Friščić.

Osvrćući se na rezultate izlaznih anketa u četiri velika grada (Osijek, Split, Zagreb, Rijeka), Friščić je rekao da po njemu tu nema velikih iznenađenja.

"Očekivali smo da bi u Zagrebu moglo biti drugog kruga, u Rijeci Obersnel i koalicija vodila, a u vezi za Keruma, različite su bile ankete, ali očito je da je Split odlučan vezano uz promjene, a u Osijeku kao i obično, vrlo dinamično - Krešo vodi, ali vidim da je tu izvjesno i drugi krug i žestoka borba", rekao je Friščić.

Istaknuo je da njih u HSS-u posebno zanimaju rezultati županija gdje su njihovi kandidati i nositelji lista i kandidati za župana te brojne općine i gradovi gdje su također istaknuti HSS-ovi kandidati.

Friščić je istaknuo da treba pričekati prve rezultate te će se onda moći nešto više reći.